BNO Advies

Zo divers als de verschillende ontwerpdisciplines kunnen zijn, zo divers zijn ook de problemen of vraagstukken die je als ontwerper tegenkomt.

Onze adviseurs ondersteunen BNO-leden bij de problemen waar zij in de praktijk mee worden geconfronteerd. Je kunt bij ze terecht met al je vragen op zakelijk en juridisch gebied. Een persoonlijke helpdesk dus voor concrete adviezen, zodat je direct weer aan de slag kunt.

"Zonder het juridische advies van BNO zou ik duizenden euro’s mis zijn gelopen." - Coen Hamelink

Een aantal van de meest gestelde vragen vind je op onze website bij 'FAQ & Downloads'. Ook is voor BNO-leden een groot aantal voorbeelddocumenten beschikbaar. Denk daarbij aan algemene voorwaarden, licentieovereenkomsten en geheimhoudingsverklaringen. 

Wordt jouw probleem niet vermeld of weet je niet welke overeenkomst je kunt gebruiken, neem dan contact op met onze adviseurs. Ze zijn bereikbaar per telefoon (020-6244748) of je kunt vragen per mail stellen. Vergeet dan niet je naam, bureau en lidmaatschapsnummer te vermelden.

Zakelijk advies

Bij zakelijk advies kun je terecht met al je vragen over het opstellen van offertes, begrotingen of tarieven. Het kunnen ook hele omvattende vragen zijn over de groei van je bedrijf, nieuwe verdienmodellen of je positionering in de markt. In alle gevallen helpen we je op weg om de situatie te overzien zodat je zelf de juiste beslissing kunt maken.


Zo kan het zijn dat je vast zit in een onderhandeling, een onhandige samenwerking of dat je door de emoties niet meer weet wat 'slim' is. Kortom er is geen vraag te gek, het gaat erom dat je weer verder kan met waar je goed in bent.


Stel je vraag aan zakelijk advies.

Juridisch advies

Bij juridisch advies kun je terecht met al je vragen over bijvoorbeeld contracten en algemene voorwaarden. Ook als je vragen hebt over de overdracht van je auteursrechten of licenties kan je die stellen. Heb je vragen over andere juridische aangelegenheden, zoals huurrecht of arbeidsrecht, dan verwijzen we je graag door naar een specialist. 


Heeft je opdrachtgever jou een overeenkomst gestuurd maar is het niet duidelijk voor jou wat daar nu precies in staat? Dan helpen we je om beter begrip te krijgen en eventuele aanpassingen te maken als dat nodig is. De focus van juridisch advies bij de BNO ligt op intellectuele eigendomsrechten, commerciële contracten, privacy en algemene voorwaarden. 


Stel je vraag aan juridisch advies.

Eerste- en tweedelijnsadvies

Naast eerstelijnsadvies bestaat ook de mogelijkheid om door onze adviseurs te worden doorverwezen naar tweedelijns adviseurs. Dat zijn advocaten die werken via de Stichting Rechtshulp Ontwerpers.

Ben je (nog) geen lid maar wel benieuwd of wij je kunnen helpen met de vragen waar je mee zit? Dan kun je ons altijd bellen (020-6244748) of mailen (zakelijkadvies@bno.nl of juridischadvies@bno.nl).