BNO Advies

Onze leden kunnen rekenen op zakelijk en juridisch advies. BNO Advies is je persoonlijke helpdesk, die je met concrete raad direct weer aan de slag helpt!

 

Zo divers als de verschillende ontwerpdisciplines kunnen zijn, zo divers zijn ook de problemen of vraagstukken die je als ontwerper tegenkomt in de praktijk.

Onze adviseurs ondersteunen BNO-leden bij de problemen die zij tegenkomen. Je kunt bij hen terecht met al je vragen op zakelijk en juridisch gebied. Een persoonlijke helpdesk voor concrete adviezen, zodat je direct weer aan de slag kunt.

Een aantal van de meest gestelde vragen vind je bij Vraag & Antwoord op deze site. Wordt jouw probleem niet vermeld, neem dan contact op met onze adviseurs. Ze zijn bereikbaar per telefoon (020-6244748) of je kunt vragen per mail stellen. Vergeet dan niet je naam, bureau en lidmaatschapsnummer te vermelden. 

Ben je (nog) geen lid maar wel benieuwd of de BNO kan helpen met de vragen waar je mee zit? Ook dan kun je ons altijd even bellen.

Zakelijk advies

Zakelijk adviseur Vicky Fasten geeft advies over bedrijfseconomische aangelegenheden, zoals ondernemingsvormen, verzekeringen, salarisrichtlijnen en branchegegevens, maar ook acquisitie, offertes, pitches en selectieprocedures. Kortom, wil je een bedrijf starten, uitbreiden of stoppen? Of wil je advies over hoe je je bedrijf beter in de markt kunt zetten en klaar bent om economische stappen te maken? Neem dan vooral contact op met Vicky.

Juridisch advies

Juridisch adviseur Pascale Kos beantwoordt je vragen ten aanzien van onder meer algemene voorwaarden, contracten en overeenkomsten, auteursrechten en inbreuk daarop, licenties en royalties, geschillen met opdrachtgevers en zelfs incasso's. Voor verdergaande juridische hulp kan de BNO je bovendien doorverwijzen naar de Stichting Rechtshulp Ontwerpers.