BNO PTA 2019: info, briefing & bestanden.

Lees hier alles wat je moet weten en doen om deel te nemen aan de BNO Packaging Talent Award 2019.

Leuk dat je mee wilt doen aan de BNO Packaging Talent Award. Hieronder vind je alle informatie. De briefing, voorwaarden en bestanden vind je onderaan deze pagina. Wij wensen je veel plezier en succes!

Wat moet je doen?

1) Stuur een mailtje met je naam en postadres en een verklaring dat je akkoord gaat met de competitievoorwaarden naar packagingtalent@bno.nl. Stuur even mee waar je studeert of wanneer je afgestudeerd bent. Je ontvangt dan een registratienummer.

2) De case: een nieuw ontwerp voor de drie hartige tussendoortjes van Nestle’s MAGGI: Opkikker, Noodles, Rice Cup. Werk steeds één variant van de tussendoortjes uit (bv Tuinkruiden Opkikker, Rice Curry en Chili Noodles) en zorg dat je ontwerpen mooi bij elkaar passen, zodat het een “hartige tussendoortjes familie” wordt. Je mag er ook een leuke naam bij bedenken.

3) Lees de briefing goed, oriënteer je op het merk en ga aan de slag. De bestanden die je onderaan deze pagina kunt downloaden helpen je bij het maken van je ontwerp.

Ideeën voor alternatieve fysieke verpakkingsvormen zijn zeer welkom: een nieuwe verpakkingsvorm kan er misschien voor zorgen dat de verpakkingen beter afbreekbaar of recyclebaar zijn. Het kan ook zorgen voor een onderscheidende uitstraling in het schap, met name ten opzichte van bijzonder t.o.v. Unox (Cup-a-Soup, Good Noodles) en Yum Yum.

Je kunt het jezelf dus makkelijk of wat moeilijker maken.

4) Neem geen contact op met de opdrachtgever/uitschrijver van de briefing. Heb je vragen neem dan contact op met Rita van Hattum bij de BNO: 0206244748. Eventuele extra uitleg wordt dan op de website gepubliceerd, zodat iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie.

Kijk voor nieuwtjes ook op Facebook-pagina van de BNO Packaging Talent Award. Volg BNO NEXTpack met leuke weetjes over de Packaging Talent Award ook op Instagram.

5) De presentatie van je ontwerp kan digitaal en/of fysiek ingestuurd worden. Kijk zelf hoe je jouw ontwerp het beste kunt aanleveren:

- Minimaal 2 (maximaal 4) A 3 design presentatie borden - fysiek of digitaal

- Eén A4 met een inhoudelijke toelichting op het ontwerp (achtergrond visie) - digitaal

- Eén A4 toelichting productietechnische (materiaal etc) en commerciële haalbaarheid van het design - digitaal

- Een model /mock-up (fysiek) – optioneel.

 Denk bij je presentatie dat je het idee achter je ontwerp (visueel) duidelijk maakt, door bijv. concept story en moodboard. Tot slot werkt een schapfoto ook goed. 

6) De jurering vindt zoveel mogelijk anoniem plaats, het is daarom belangrijk je registratienummer op alle (bovenstaande) onderdelen van je inzending te zetten. Als je je ontwerp fysiek aanlevert, stuur dan je naam en adres in een enveloppe (met daarop je registratienummer) met je inzending mee.

7) Zorg dat je inzending uiterlijk 9 september 2019 is gestuurd naar packagingtalent@bno.nl of is aangeleverd bij de BNO, WG plein 600, 1054 SK Amsterdam.

8) Je krijgt een mailtje ter bevestiging als je ontwerp is ontvangen.

9) Als je een mock-up stuurt, geef dan aan of je je ontwerp na afloop van wedstrijd (uiterlijk 3 maanden na bekendmaking van de winnaars) terug wilt ontvangen.


Briefing, voorwaarden en bestanden