Ondernemen

BNO Start

Ben jij starter en wil je werken aan je skills als ondernemer? Dan is BNO Start misschien wel wat voor jou!
Het programma voor 2021 is inmiddels afgerond. Ben je geïnteresseerd in het programma van 2022? Stuur dan een mail naar dewi@bno.nl dan laten we je weten wanneer het programma bekend is en de inschrijving is geopend.
Ben jij ontwerper en maximaal 5 jaar geleden afgestudeerd? En wil je samen met gelijkgestemden werk maken van je creatieve praktijk? Meld je dan aan voor een/meerdere onderdelen van ons programma BNO Start.

Leer hoe je een offerte op stelt, hoe je de juiste prijs vraagt voor je werk, welke afspraken je maakt over je rechten en hoe je uiteindelijk geld overhoudt om van te leven in de crash course: The basics to success. 
Illustratie BobbyPola

Of ga aan de slag met jouw positionering, PR & communicatie, leer hoe je jouw doelgroep bepaald, hoe je via social media opdrachten binnenhaalt en hoe je aan acquisitie doet in de crash course: All eyes on you!


Neem een kijkje achter de schermen bij gerenommeerde ontwerpers tijdens een van de studio visits. Leer van de ervaringen van andere ontwerpers tijdens de speciale talks of ga in gesprek met een mentor en werk aan jouw eigen doelen.

"BNO Start heeft me veel nieuwe inzichten gegeven en zekerder gemaakt op zakelijk gebied." - Graphic Designer Romana Siemons

Wat krijg je?

Als BNO-lid en startend ontwerper kan je per jaar gratis deelnemen aan/gebruik maken van:

  • 1 van de 2 crash courses, elk bestaande uit 4 workshops (fysiek online)*;

  • 3 studio visits of talks / kennismaking met de praktijk

  • 3 gesprekken met een mentor**;

  • Starterstoolkit;

  • Zakelijk en juridisch support op maat;

  • Een uitgebreid nieuw en relevant netwerk.

*vol=vol / ** op aanvraag


"BNO Start gaf ons een stok achter de deur om na te denken over wie we zijn, wat we willen doen en waar we heen willen." - Social Design Collectief, Maatschappelijke Vormgevers
Odoo CMS - een grote afbeelding

Fotograaf: Roza Schous

Programma

Het programma van 2022 wordt momenteel nog samengesteld. Zodra het programma bekend is zullen we op deze pagina en via onze nieuwsbrief geïnteresseerden op de hoogte brengen. Ben jij nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Klik dan hier om je aan te melden.

Deelnemende mentoren

Alle mentoren zijn lid van de BNO of werkzaam bij een bureau dat lid is. Zij doen dit vanuit de passie om hun kennis en soms ook hun netwerk te delen met de deelnemende starters. De mentoren ontvangen hiervoor geen vergoeding.

"Door BNO Start heb ik een hoop inspirerende mensen ontmoet waardoor ik uitgedaagd werd het beste uit mijzelf te halen en doelen te stellen die we daarna ook waar konden maken!" - Product Designer Lotte Swart, Studio Different Matter
Odoo CMS - een grote afbeelding

Fotograaf: Roza Schous

"BNO Start is de perfecte plek om je visie, ideeën en toekomstplannen te finetunen door met andere ontwerpers in gesprek te gaan en verschillende benaderingen mee te nemen naar een studio 2.0." - Graphic Designer Liz Klaver
Odoo CMS - een grote afbeelding

Fotograaf: Roza Schous

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan BNO Start moet je lid zijn van de BNO en tussen 2017 en nu afgestudeerd zijn. Er is per crash course plaats voor maximaal 20 deelnemers.

BNO Start is exclusief toegankelijk voor leden en onderdeel van het BNO-lidmaatschap. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht. 

Wil je meedoen, maar ben je nog geen lid? Meld je dan hier zo snel mogelijk aan.

Aanmelden of vragen?

Aanmelding voor BNO Start 2022 is momenteel nog gesloten. Ben jij geïnteresseerd in een van de/meerdere onderdelen van het programma 2022 en wil je graag een extra heads-up ontvangen zodra aanmelding is geopend? Neem dan contact op met Dewi van de Klomp en stuur een mail naar dewi@bno.nl onder vermelding van: heads-up BNO Start 2022.
Of nog vragen over het programma? Stuur ook dan een mail naar dewi@bno.nl onder vermelding van: vraag programma BNO Start 2022.

Fotograaf: Jochem Jurgens