Sharing your stories

Dd Yearbook, Dd Magazine & DdTV

 

Share your story

Dd, Dutch designers Yearbook 2021

Dutch designers staan wereldwijd bekend om hun originaliteit en veelzijdigheid, en manifesteren zich steeds vaker ook als sociaal werkers, verhalenvertellers, activisten of performers; het vak trekt zich weinig aan van grenzen. Design is overal en de wereld lijkt maakbaar. Echter, het afgelopen jaar heeft ons geleerd dat die maakbaarheid relatief is. 

Klimaatverandering, onze grootste bedreiging, sprak wereldwijd en letterlijk via de elementen: water stroomde overvloedig, lucht bleef vervuild, aarde verarmde en vuur verzengde. Hoe zien we de wereld van morgen en hoe kunnen ontwerpers bijdragen aan antwoorden op de urgente maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen waar de wereld mee geconfronteerd wordt?  

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Cover Dd Yearbook 2021, Sunne, Marjan van Aubel Studio / Fotograaf: Rick Keus

Dd Yearbook 'Horizons' beschrijft het designjaar 2021 en kijkt vooruit naar de spreekwoordelijke stip op de horizon. Of liever: horizonnen, te ver om scherp te zien, of juist helder en ogenschijnlijk dichtbij. Het boek geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken: via essays van Jeroen van Erp en Praveen Sewgobind, verrassend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnende designcases, het ontwikkelingstraject Driving Dutch Design, en interviews met o.a. Kossmanndejong (World Expo Dubai 2021), duurzaamheidspioniers Babette en Rick Porcelijn, gamechanging fashionlabel BYBORRE, Ludwig Volbeda (Gouden Penseel 2021) en activistisch ontwerper Ruben Pater. We kunnen door naar 2022. En verder.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Dit boek is een initiatief en productie van de BNO, en wordt uitgegeven in samenwerking met nai010 uitgevers. Dutch designers Yearbook wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Het boek is vanaf 11 december wereldwijd verkrijgbaar in de boekhandel en online, en rechtstreeks via onderstaande link of via nai010.com. De inhoud van het Dd Yearbook staat centraal tijdens Design Digger Live in Pakhuis de Zwijger op 25 januari 2022.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Bestellen Dd Yearbook

Dd Yearbook wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Niet-leden kunnen het boek bestellen voor € 29,95 (incl. verzendkosten, factuur en BTW) door te mailen naar info@bno.nl.

Dd Yearbook € 29,95 | Nederlands/Engels | ISBN 978-94-6208-657-9

Dd Yearbook e-book € 19,95 | ISBN 978-94-6208-658-6

Als BNO-lid lees je Dd Yearbook 2021 hier online.

Dd, Dutch designers Magazine #1

Dd Magazine #1 spint draden uit de verhalen van designers, laat zien wat is gemaakt en wat daarachter schuilgaat. We tonen het gedachtegoed en de opbrengst van decennia omspannende praktijken, en de oogst van frisse getalenteerde beginners. Hun werk gaat over vooruit denken en kijken: naar die zelfgekozen "stip" op de horizon. Of liever horizonnen. Wat we denken niet alleen aan een enkel vergezicht, maar aan verschillende scenario's. Verder in de toekomst, en dichterbij.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Met in deze editie: A/BZ, Aric Chen, Bart Hess, Claudy Jongstra, Daniël de Bruin, Fransje Gimbrère, Frédérik Ruys, Graham Sturt, Graphic Matters, Hella Jongerius, KARS + BOOM, Mark Schalken, Marlies Visser, MediaMonks, Nadine van den Berg, NUL ZES, Rezone, Roos Groothuizen, Studio Boot, Studio Lisa Ortsen, Studio Roosgaarde, Studio Vouw en veel meer. 

Bestellen Dd Magazine

Dd Magazine wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Niet-leden kunnen het boek bestellen voor € 15,- (incl. factuur en BTW, excl. verzendkosten) door te mailen naar info@bno.nl.

Dd Magazine € 15,- | ISSN 2667-002X

Als BNO-lid lees je Dd Magazine #1 hier online.

DdTV

Elke vrijdag neemt een nieuw enthousiast BNO-lid plaats op de Revolt-stoel. We bespreken hun werk, ondernemerschap en ze delen een aantal persoonlijke feitjes die je nooit had kunnen raden.  

Bekijk hier DdTV.
Odoo CMS - een grote afbeelding

Ontvang Dd Magazine en Yearbook

Dd, Dutch designers Magazine is een uitgave van de BNO, en wordt gratis verspreid onder BNO-leden. Het tijdschrift verschijnt eenmaal per jaar, gevolgd door Dd, Dutch designers Yearbook.

Magazine

15

incl. factuur en BTW, excl. verzendkosten
Dd, Dutch designers Magazine is verkrijgbaar in selecte boek- en museumwinkels in Nederland.
Dd Magazine verscheen op 
12 juni 2021
Bestel hier een los exemplaar zolang de voorraad strekt. Vermeld daarbij je postadres. 

Yearbook

€29,95

incl. verzendkosten, factuur en BTW
Dd, Dutch designers Yearbook is verkrijgbaar online, en in boek- en museumwinkels in Nederland.
Dd Yearbook verschijnt op
11 december 2021
Verzeker je van een exemplaar en pre-order het jaarboek hier. Vermeld daarbij je postadres.

Gratis bij lidmaatschap

€388

(regulier individueel lidmaatschap)
klik hier voor alle tarieven en kortingen 
Sluit je aan bij de grootste professionele designcommunity in Nederland én maak gebruik van alle diensten en voordelen die daar bij horen. Zoals het Dd Magazine én Yearbook gratis in je brievenbus. BNO-leden betalen jaarlijks contributie.