Dd Yearbook, Dd Magazine & DdTV


 

Share your story
Dd, Dutch designers Magazine duikt in de wereld van designers en de creatieve community om hen heen. Wie zijn zij, hoe denken ze en wat fascineert ze? Hoe runnen ze hun creatieve business? Welk werk maken ze en waarom, en hoe verloopt hun creatieve proces?

Dd, Dutch designers Magazine #1

Dd Magazine #1 spint draden uit de verhalen van designers, laat zien wat is gemaakt en wat daarachter schuilgaat. We tonen het gedachtegoed en de opbrengst van decennia omspannende praktijken, en de oogst van frisse getalenteerde beginners. Hun werk gaat over vooruit denken en kijken: naar die zelfgekozen "stip" op de horizon. Of liever horizonnen. Wat we denken niet alleen aan een enkel vergezicht, maar aan verschillende scenario's. Verder in de toekomst, en dichterbij.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Met in deze editie: A/BZ, Aric Chen, Bart Hess, Claudy Jongstra, Daniël de Bruin, Fransje Gimbrère, Frédérik Ruys, Graham Sturt, Graphic Matters, Hella Jongerius, KARS + BOOM, Mark Schalken, Marlies Visser, MediaMonks, Nadine van den Berg, NUL ZES, Rezone, Roos Groothuizen, Studio Boot, Studio Lisa Ortsen, Studio Roosgaarde, Studio Vouw en veel meer. 

Bestellen

Dd Magazine wordt automatisch kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Niet-leden kunnen het boek bestellen voor € 15 (incl. BTW, excl. verzendkosten) door te mailen naar info@bno.nl.

Dossier Financiering

Welke financieringsmogelijkheden zijn er voor ontwerpers en creatieve ondernemers, en hoe kun je er aanspraak op maken? We hebben de alle opties voor je op een rijtje gezet.

Vlaggendrager Marlies Visser

Marlies Visser geeft illustratoren een stem en een podium, het meest recent met de Illustratie Biënnale. Wie is Marlies, en hoe beleefde ze 'haar' illustratiefestival?

Design in de Wijk

Het event Design Digger #8 laat zien dat ontwerpers steeds vaker het voortouw nemen in stadsverbetering en daarbij de rol innemen van buurtregisseur, beleidsmaker of commerciële ontwikkelaar.

Als BNO-lid lees je Dd Magazine #1 hier online.

Dd, Dutch designers Yearbook 2020

Dd, Dutch designers Yearbook 2020 beschrijft het designjaar 2020 en kijkt vooruit. Het boek geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken: via essays en interviews, opvallend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnend werk en portretten van beeldbepalende designhelden als Simon Dogger, Christien Meindertsma, Taco Carlier, Harald Dunnink en Bas Timmer. Dd Yearbook wordt automatisch kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. 

Odoo CMS - een grote afbeelding
Als BNO-lid lees je Dd Yearbook hier online.
Een jaar Dutch design in één boek

De BNO publiceert de eerste editie van Dd, Dutch designers Yearbook. Ontdek de veerkracht van designers in crisistijd en de waarde van design voor de uitdagingen van morgen.

Data als show

Datavisualisatiebureau Clever°Franke is een van onze designhelden uit Dd Yearbook. We spraken met ze over Cirque du Data, een event waarbij de bezoeker werd gevraagd: "wat is jouw ideale datawereld?"

Terugblik Driving Dutch Design 2020

In Dd Yearbook een gesprek met de deelnemers over het thema "veerkracht". Online kijken we met een aantal Drivers terug op een bewogen editie. Ook vind je hier hun podcasts en video's.

DdTV

Elke vrijdag neemt een nieuw enthousiast BNO-lid plaats op de Revolt-stoel. We bespreken hun werk, ondernemerschap en ze delen een aantal persoonlijke feitjes die je nooit had kunnen raden.  

Bekijk hier DdTV.
Odoo CMS - een grote afbeelding

Ontvang Dd Magazine en Yearbook

Dd, Dutch designers Magazine is een uitgave van de BNO, en wordt gratis verspreid onder BNO-leden. Het tijdschrift verschijnt eenmaal per jaar, gevolgd door Dd, Dutch designers Yearbook.

Magazine

15

incl. factuur en BTW, excl. verzendkosten
Dd, Dutch designers Magazine is verkrijgbaar in selecte boek- en museumwinkels in Nederland.
Dd Magazine verscheen op 
12 juni 2021
Bestel hier een los exemplaar zolang de voorraad strekt. Vermeld daarbij je postadres. 

Yearbook

€29,95

incl. verzendkosten, factuur en BTW
Dd, Dutch designers Yearbook is verkrijgbaar online, en in boek- en museumwinkels in Nederland.
Dd Yearbook verschijnt
in december 2021
Verzeker je van een exemplaar en pre-order het jaarboek hier. Vermeld daarbij je postadres.

Gratis bij lidmaatschap

€388

(regulier individueel lidmaatschap)
klik hier voor alle tarieven en kortingen 
Sluit je aan bij de grootste professionele designcommunity in Nederland én maak gebruik van alle diensten en voordelen die daar bij horen. Zoals het Dd Magazine én Yearbook gratis in je brievenbus. BNO-leden betalen jaarlijks contributie.