Driving Dutch Design 

Driving Dutch Design

Driving Dutch Design is hét professionaliserings- en netwerkprogramma van ABN AMRO, BNO en Dutch Design Foundation dat gedreven ontwerpers op weg helpt in de wereld van het ondernemerschap.

Ontwerpers zijn eigenzinnige mensen die werken vanuit hun passie. Een groot idee. En om dat idee uit te kunnen voeren, worden ze ondernemer. Ondernemerschap zit echter vaak niet in het bloed van de ontwerper; bedrijven worden opgericht ten behoeve van het ontwerp en zelden ten gunste van de ontwerper. Via DDD maken ABN AMRO, BNO en DDF van deze ontwerpers ook ondernemers.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto: Drivers 2021

Elk jaar starten circa twintig studio’s aan dit intensive professionaliseringstraject. Negen maanden lang volgen de geselecteerde ontwerpers, de Drivers, masterclasses op het gebied van ondernemen. Daarnaast ontwikkelen zij zich onder leiding van een persoonlijke ABN AMRO coach.


Parallel aan dit traject wordt Bureau DDD opgericht. In dit tijdelijke bedrijf werken de Drivers toe naar Dutch Design Week. Hier presenteert ieder zich op een manier die het beste past bij de studio en product of service. Daarin ondersteund door het netwerk en de kennis van de initiatiefnemers, partners en andere deelnemers. 

DDD Expo: I Hear What You're Seeing

Tijdens de Dutch Design Week kun je 'I Hear What You’re Seeing' bezoeken; de expositie van de Drivers van 2021. 

Zeventien ontwerpstudio’s die met hun eigen blik naar de wereld luisteren. Gluur en tuur door de grijze gebieden naar een wereld van vragen, verwondering en schoonheid. Ontdek de blikvelden voorbij het eerste zicht aan de hand van drie lijnen; I see systems, I hear stories en I feel objects.

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, een groot aanbod voorbeelddocumenten en inspirerende events en trainingen.