Driving Dutch Design 

Driving Dutch Design

In katalysatorprogramma Driving Dutch Design (DDD) helpen ABN AMRO, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Dutch Design Foundation (DDF) gedreven ontwerpers de volgende stap te maken in hun creatief ondernemerschap.

Aanmelden Driving Dutch Design 2020

Ben jij die gedreven ontwerper die jouw onderneming naar een volgend level wil brengen, dan zoeken wij jou! Vanaf januari beginnen wij alweer met de achtste editie van het succesvolle programma Driving Dutch Design. Aanmelden kan tot 11 december 2019.

De Drivers volgen gezamenlijk masterclasses op het gebied van profilering, financiering, bedrijfsvoering, presentatie en communicatie. Daarnaast ontwikkelen de ontwerpers zich persoonlijk met een ABN AMRO-coach.

In DDD verenigen zij zich vanaf april tijdelijk om in oktober tijdens Dutch Design Week zowel collectief als individueel het eindresultaat te presenteren in o.a. een expo, het ‘Drivers Pitch Event’ en een publicatie. 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Foto's: DDD 2019 / Fotografie:  Sjoerd Eickmans (Expo), Oscar Vonck (Pitch Event), Marsha Simon (Masterclasses).

Driving Dutch Design

Na zeven te gekke, leerzame jaren gaat Driving Dutch Design op serieuze wijze door. De partners ABN AMRO, BNO en Dutch Design Foundation professionaliseren elk jaar hun programma.

Toekomstige Drivers reserveren in 2020 in ieder geval elke derde donderdag van de maand in hun agenda voor DDD. Daarnaast volgen ze masterclasses, krijgen een persoonlijke coach en werken in teamverband aan de pitch, publicatie en expo tijdens Dutch Design Week 2020. 

Kosten

Voor deelname aan het programma wordt 350 euro (excl. btw) aan onkostenvergoeding in rekening gebracht. Daarnaast moeten drivers rekening houden met reis- en out-of-pocketkosten, en kosten voor het DDD-event tijdens Dutch Design Week 2020. 

Aanmelden en selectie

Aanmelden kan tot 11 december 2019. De toelatingsgesprekken voor de uiteindelijke selectie vinden plaats op 18 december in Amsterdam en op 19 december in Eindhoven. De gesprekken worden gevoerd door Marsha Simon, Patrick Aarts Sen (BNO) en Katja Lucas (DDF). Eind december worden de Drivers van 2020 bekendgemaakt.

Drivers 2019

Bekijk hieronder een overzicht van de Drivers van DDD 2019:

Odoo CMS - een grote afbeelding

Publicatie 'The Driver'

De ervaringen van The Drivers 2019 zijn gebundeld in een boekwerk. Deze publicatie is voor 22,80 euro hier te bestellen.

Coördinatie: Drivers Ilse Meulendijks (Studio Juxta) + Julie Thissen (the cyclist) Vormgeving: Drivers Thijs van Dalen + Frans van Ditzhuijzen (Studio Bureau), Ilse Meulendijks en Raoul Wilke (Studio Turbo) 
Tekst: Tony Hoffa en Anna Ludwig
Illustraties: Aina Seerden (Studio Aina) 

Odoo CMS - een grote afbeelding

Past events

Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, een groot aanbod voorbeelddocumenten en inspirerende events en trainingen.