Gastles: auteursrecht voor ontwerpers

Een les over de basis van het auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten.

In de les Auteursrecht voor ontwerpers wordt de basis uitgelegd van het auteursrecht en komen andere intellectuele eigendomsrechten, zoals het modellenrecht, merkenrecht en octrooirecht aan bod. Aan de hand van tekst en beeldmateriaal worden vragen beantwoord als: wat is auteursrecht, wat kun je ermee en hoe regel je licenties? De les biedt uiteraard ruimte voor het stellen van vragen.

Trainer

Deze gastles wordt verzorgd door Pascale Kos (juridisch advies BNO). Na haar master Informatierecht startte Pascale haar carrière in de advocatuur. Haar focus lag daarbij op het intellectueel eigendomsrecht en zij adviseerde en procedeerde over conflicten op het gebied van onder andere het auteurs- en merkenrecht.

Bij de BNO beantwoordt Pascale dagelijks vragen van leden over de meest uiteenlopende vraagstukken, van het beschermen van een ontwerp en het sluiten van overeenkomsten met opdrachtgevers tot het zoeken naar oplossingen voor dreigende en bestaande conflicten.

Info

  • Duur: ongeveer 2,5 uur (inclusief korte pauze)

  • Materiaal: hand-out (per mail), brochure

  • Techniek: de opleiding zorgt voor een beamer-opstelling

  • Minimum aantal studenten: 15, bij voorkeur vierdejaars

  • Kosten gastles: reiskostenvergoeding

  • Beschikbaarheid: in overleg

Aanbevolen literatuur

Deze gastles is gebaseerd op het boek Auteursrecht voor ontwerpers, door mr. Vincent van den Eijnde en mr. Anouk Siegelaar. Voor opleidingen zijn de boeken verkrijgbaar met 15% korting. Neem hiervoor contact op met info@bno.nl.

Contact

Meer informatie over de gastlessen via Gert Gerrits (gastlessen@bno.nl).