Gastles: het leven na je opleiding

Een les die in vogelvlucht behandelt waar je allemaal over moet nadenken en welke zaken je tevoren moet regelen als je een beroepspraktijk start.

Tijdens de les 'Het leven na de ontwerpopleiding' laat Vicky Fasten, zakelijk adviseur BNO Advies, de studenten stap voor stap zien hoe je na de opleiding in de beroepspraktijk terecht kunt komen. Dat kan met een baan bij een bureau, of door een eigen ontwerpbedrijf op te starten. De les behandelt in vogelvlucht waar je allemaal vooraf over moet nadenken en welke zaken je tevoren moet regelen. Het gaat er uiteindelijk om hoe je van je baan of je bedrijf een succes kunt maken. Tijdens de les komen ook salarisonderhandelingen, offreren, factureren en acquisitie aan de orde.

Trainer

Vicky Fasten heeft ruime ervaring als bedrijfsadviseur voor creatieve en culturele ondernemers. Na consultancy functies bij o.a. Total in Support en de Maxwell Group richtte ze een eigen financieel adviesbureau op. Behalve als individuele dienstverlener was ze ook actief als trainer en workshopleider. Vicky heeft zowel een artistieke als financiƫle achtergrond: na haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten, behaalde ze de master Kunstbeleid en Management, aangevuld met een post-bachelor Persoonlijk Financiƫle Planning.

Info

  • Duur: ongeveer 2,5 uur (inclusief pauze)

  • Materiaal: hand-out (per mail), brochure

  • Techniek: de opleiding zorgt voor een beamer-opstelling

  • Minimum aantal studenten: 15, bij voorkeur vierdejaars

  • Kosten gastles: reiskostenvergoeding

  • Beschikbaarheid: in overleg

Aanbevolen literatuur

Deze gastles is gebaseerd op het boek 'Handboek voor het opzetten van de ontwerppraktijk'Voor opleidingen zijn de boeken verkrijgbaar met 15% korting. Neem hiervoor contact op met info@bno.nl.

Contact

Meer informatie over de gastlessen via Gert Gerrits (gastlessen@bno.nl).