Hey Dude

tekst door Freek Kroesbergen

‘Ontwerpen gaat boven lesgeven, boven jureren, boven alles, altijd’, zegt Hansje als ze de liefde voor haar vak uitspreekt. Bij veel ontwerpers gaat het ook boven zaken als administratie, acquisitie of leiding geven. ‘Veel groter wil ik niet groeien, want dan zou ik vooral aan het managen zijn’, vindt Esther.

De wrijving tussen ondernemerschap en ontwerpen is de insteek van het onderzoek Battle of the Souls. Je kunt tegenstrijdigheden verenigen, leren we daaruit. Hansje en Esther vonden elk hun manier om zakelijke groei te realiseren die creatief bevredigend bleef. Door het maken van bewuste keuzes.

De BNO kan helpen bij die keuzes, bij het vormgeven van je carrière of de verdienmodellen van je bureau. Door onderzoek en met persoonlijk advies, training en trajecten als Driving Dutch Design of het nieuwe acceleratorprogramma samen met HEMA Foundation. Via de BNO vind je een klankbord bij collega’s, want het helpt om je plannen met ervaren anderen te bespreken. Het helpt zelfs al, weet Wendy, om je dromen hardop uit te spreken: ‘Als meer mensen ervan weten, komt het sneller jouw kant op.’


bno.nl/dude


Odoo CMS - een grote afbeelding