Inschrijven en voorwaarden

Alle informatie om je in te schrijven (en de bijbehorende voorwaarden) voor de BNO Packaging Talent Award 2018. De inschrijving is momenteel gesloten.
Odoo CMS - een grote afbeelding

Voor de tweede keer schrijft Albert Heijn de briefing voor de Packaging Talent Award. Dit jaar heb jij, als student of jonge ontwerper, de opdracht om een nieuw verpakkingsdesign voor AH PUUR wasmiddel te bedenken.

Je kunt alleen een 2D (grafisch ontwerp) inleveren, maar er is dit jaar ook expliciet ruimte voor jonge product ontwerpers / studenten, want ook de fysieke vorm van de doos/fles mag een make-over krijgen. Een andere vorm of ander materiaal kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat verpakkingen beter afbreekbaar of recyclebaar zijn.

Jury, prijzen en uitreiking

Je werk wordt beoordeeld door een vakkundige jury van creatieven en marketeers (waaronder Albert Heijn). De winnende ontwerpen worden beloond met een onderscheiding en een geldbedrag. De hoofdprijs is 1500 euro. Daarnaast mag je als winnaar van de BNO PTA 2018 jouw design presenteren aan het designteam van AH in Zaandam. De prijsuitreiking vindt plaats als onderdeel van het event SUPERFAST op 26 oktober tijdens de Dutch DesignWeek 2018.

Wat moet je doen?

1) Stuur een mailtje met je naam en postadres en een verklaring dat je akkoord gaat met de competitievoorwaarden naar packagingtalent@bno.nl. Stuur even mee waar je studeert of wanneer je afgestudeerd bent. Je ontvangt dan een registratienummer.

2) Een nieuw ontwerp voor de Albert Heijn ecologische wasmiddelenlijn AH PUUR. De briefing en de bestanden kun onderaan deze pagina downloaden.

3) Over het ontwerp:

-Lees de briefing goed, oriënteer je op het merk en ga aan de slag. De open AI-bestanden op de website helpen je bij het maken van je ontwerp.

-Afhankelijk van je opleiding en vaardigheden kun je kiezen voor alleen een 2D (grafischontwerp) of je kunt ook het 3D ontwerp (verpakkingsvorm/materiaal) herzien.

-Ideeën voor alternatieve fysieke verpakkingsvormen zijn zeer welkom: een nieuwe verpakkingsvorm kan er misschien voor zorgen dat de verpakkingen beter afbreekbaar of recyclebaar zijn. Het kan ook zorgen voor een onderscheidende uitstraling in het wasmiddelenschap, met name ten opzichte van Neutral, Ecover en Seepje.

4) Neem geen contact op met de opdrachtgever/uitschrijver van de briefing. Heb je vragen neem dan contact op met Rita van Hattum bij de BNO (020-6244748). Eventuele extra uitleg wordt dan op de website gepubliceerd, zodat iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie. Kijk voor nieuwtjes ook op Facebook-pagina van de BNO Packaging Talent Award.

5) De presentatie van je ontwerp kan digitaal en/of fysiek ingestuurd worden. Kijk zelf hoe je jouw ontwerp het beste kunt aanleveren:

- Minimaal 2 (maximaal 4) A 3 design presentatie borden - fysiek of digitaal

- Eén A4 met een inhoudelijke toelichting op het ontwerp (achtergrond visie)

- digitaal

- Eén A4 toelichting productietechnische (materiaal etc) en commerciële haalbaarheid van het design - digitaal

- Een model /mock-up (fysiek) – optioneel (wel handig als je een nieuw structural design bedenkt).

6) De jurering vindt zoveel mogelijk anoniem plaats, het is daarom belangrijk je registratienummer op alle (bovenstaande) onderdelen van je inzending te zetten. Als je je ontwerp fysiek aanlevert, stuur dan je naam en adres in een enveloppe (met daarop je registratienummer met je inzending mee).

7) Zorg dat je inzending uiterlijk 10 september 2018 voor 17.00 uur is gestuurd naar packagingtalent@bno.nl of is aangeleverd bij de BNO, WG plein 600, 1054 SK Amsterdam.

8) Je krijgt een mailtje ter bevestiging als je ontwerp is ontvangen.

9) Als je een mock-up stuurt, geef dan aan of je je ontwerp na afloop van wedstrijd (uiterlijk 3 maanden na bekendmaking van de winnaars) terug wilt ontvangen.

Wie kunnen er meedoen?

 • Studenten van Nederlandse WO/HBO/MBO-ontwerpopleidingen of vergelijkbareopleidingen in België.

 • Ontwerpers die korter dan drie jaar geleden (dus in 2015 of later) zijn afgestudeerd aaneen WO/HBO/MBO-ontwerpopleiding in Nederland of België.

 • (buitenlandse) Stagiaires bij Nederlandse ontwerpbureaus.

 • Nederlandse of Belgische studenten die studeren aan een buitenlandse ontwerpopleidingof stage lopen bij een buitenlands ontwerpbureau.

Jurering

De jury bestaat (onder voorbehoud) uit:

 • de opdrachtgever: een of twee vertegenwoordiger(s) van AH

 • de voorzitter van de jury van ontwerpbureau Design Bridge

 • vertegenwoordiger ontwerpbureau VBAT/DBOD

 • vertegenwoordiger ontwerpbureau Millford

 • vertegenwoordiger van ontwerpbureau BRUM

 • een verpakkingsdeskundige (aangesloten bij de VNV)

 • Secretaris van de jury is Rita van Hattum (BNO)

Nominaties en uitslag

De nominaties voor de BNO Packaging Talent Award worden eind september 2018 bekend gemaakt. De winnaars worden bekend gemaakt in het programma SUPERFAST tijdens de Dutch Design Week op 26 oktober in Eindhoven plaatsvindt. Er is dan ook aandacht voor het juryrapport en er wordt een kleine presentatie ingericht van de genomineerde ontwerpen.

Wat kun je winnen?

Als genomineerde kun je rekenen op veel eer en publiciteit. Bovendien heb je een mooie case voor je portfolio. De prijsuitreiking vindt plaats als onderdeel van het event SUPERFAST op 26 oktober tijdens de Dutch DesignWeek 2018. Als winnaar wordt het nog leuker, want er is ook een geldprijs:

 • 1e prijs 1500 euro

 • 2e prijs 300 euro

 • 3e prijs 200 euro

De winnaar mag ook zijn of haar design presenteren aan het designteam van AH in Zaandam. 

Vragen?

Stuur een email naar packagingtalent@bno.nl of bel met Rita van Hattum bij de BNO: 020-6244748.

Downloads

Download hieronder de briefing, voorwaarden en bestanden.