PROUDdesign wint European Design Award

PROUDdesign wint brons op European Design Awards 2020 voor het design van HOOPbier.

Op donderdag 30 april werden de winnaars van de European Design Awards 2020 online bekend gemaakt. PROUDdesign won brons in de categorie 'Alcoholic drink package' met het design van de old ale van HOOPbier.

Old ale van HOOPbier

De grote fles old ale van HOOP viert de oprichting van het dorp Zaandijk (NH) in 1494 door Hendrick Pietersz Oudt-Heijn en syn wyf. Deze 525-ste verjaardag vroeg om een meer dan speciaal design. Hoop brouwde zijn inmiddels befaamde Old Ale en bottelde die in een klassieke. Bruine fles van 750ml. Verzegeld als weleer met was om de smaak te preserveren of over tijd te laten rijpen. 


Odoo CMS - een grote afbeelding

Het ambachtelijk label komt van de enig overgebleven papierwindmolen ter wereld, genaamd ‘de Schoolmeester’ in Westzaan, het aangrenzende dorp. Het papier is gemaakt van lompen en is hetzelfde als waar de verklaring van onafhankelijkheid van Amerika op is gedrukt. De geschepte en onregelmatig labels zijn met de hand bedrukt op een ouderwetse Heidelberg Degel machine bij een drukkerij uit Zaandijk met 200 jaar ervaring. Gebruik makend van klassieke print platen voor kleuren, embossingen en foliedruk.

 
 

Het label is aan beide zijdes bedrukt met aan de buitenzijde het geblurde gezicht van Oudt Heijn en syn wyf. Handgenummerd als uniek exemplaar in de oplage van 525 flessen. De illustraties van het Zaanse dorp zijn met opzet met uit-register kleuren gedrukt om het handmatige te benadrukken. Het verhaal is compleet als ook typisch foodpairing met stokvis en gans. Ook de binnen zijde is bedrukt met een oude kaart die de locatie van de oude windmolens en de nieuwe brouwerij aangeeft. Het bewijs dat Zaandijker tussen leven en dood wonen, met nu HOOP in het midden.