Voordelen individueel lidmaatschap

Wil jij ook zakelijk en juridisch advies op maat, betaalbare bijscholing en profiteren van allerlei kortingen en acties? Een BNO-lidmaatschap levert je meer op dan je denkt. Hieronder vind je alle voordelen.

Iedere ontwerper komt in de praktijk wel eens zakelijke en juridische vraagstukken tegen. Over actuele onderwerpen als auteursrechten en intellectueel eigendom, maar ook over bv. briefings en pitches. Bij BNO Advies beantwoorden we direct al je vragen. Is je probleem te complex, dan verwijzen we je in uitzonderlijke gevallen door naar Stichting Rechtshulp Ontwerpers. Tegen een sterk gereduceerd tarief kun je daar terecht voor juridische bijstand. 

Tegelijkertijd helpen we je graag in het verbreden van je netwerk, via onze regioplatform-avonden, onze trainingen of de specialistische bijeenkomsten van jouw ontwerpdiscipline.


Onder aan deze pagina vind je het prijsoverzicht. 

BNO-leden kunnen op onze site hun portfolio plaatsen. Elke maand wordt de site bezocht door 20.000 bezoekers. Hier vind je een overzicht van deze portfolio's.

Prijsoverzicht individuele lidmaatschappen (per jaar)


Individueel lidmaatschap

Dit lidmaatschap is bedoeld voor zzp'ers en voor ontwerpers in loondienst bij een bedrijf.

  • Individueel lidmaatschap: 380 euro

Startende ontwerpers
(1 of 2 jaar na afstuderen)

  • 1e jaar na afstuderen (2018): 126 euro

  • 2e jaar na afstuderen (2017): 250 euro

Duolidmaatschap

Je kunt gebruik maken van het duo-lidmaatschap als je samen met een ander BNO-lid op een gezamenlijk adres één huishouding voert, dan wel één rechtsvorm vormt. 

  • Duolidmaatschap: 306 euro

Zzp'ers of werknemers met een minimum inkomen

Je kunt van de kortingsregeling voor individueel werkende ontwerpers met een minimum inkomen gebruik maken, als je inkomen uit de onderneming, voor toepassing van ondernemersaftrek, rond de 20.000 euro per jaar bedraagt. Stuur in dat geval je laatst bekende belastingopgave naar de BNO per post of naar contributie@bno.nl. De gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  • Zzp'ers of werknemers met een minimum inkomen: 306 euro

Ontwerpers in loondienst bij een bij de BNO aangesloten ontwerpbureau

Ontwerpers in loondienst bij een bij de BNO aangesloten ontwerpbureau, kunnen individueel lid worden en daarbij gebruik maken van een kortingsregeling. Geef bij aanmelding door bij welk bureau je werkt. De BNO vraagt jaarlijks de actuele gegevens op.

  • Ontwerpers aangesloten bij een bij de BNO aangesloten ontwerpbureau: 127,50 euro

Ontwerpers aangesloten bij een netwerk, agentschap of vertegenwoordiging dat BNO-lid is

  • Ontwerpers aangesloten bij een netwerk, agentschap of vertegenwoordiging dat BNO-lid is: 127,50 euro

Ontwerpers in het buitenland

Ontwerpers én ontwerpbureaus in het buitenland kunnen lid worden van BNO. Ontwerpers in het buitenland (met of zonder Nederlandse nationaliteit) betalen 300 euro contributie per jaar. Ontwerpbureaus die gevestigd zijn in het buitenland betalen dezelfde contributie als ontwerpbureaus die in Nederland gevestigd zijn.

  • Ontwerpers in het buitenland: 306 euro

Senioren

Leden kunnen senior-lid worden vanaf hun 60ste jaar, als zij niet meer ontwerpen, maar nog wel op de hoogte willen blijven. 

  • Senioren-lidmaatschap: 64 euro