#BNO NEXTpack

What's next?

Wat BNO NEXTpack beweegt, nastreeft en wat je van het platform kunt verwachten.


In het gigantische aanbod van producten en merken zijn verpakkingen voor veel consumenten een baken van herkenning. Goed verpakkingsdesign helpt kiezen en geeft extra beleving tijdens het gebruik. Bovendien verleent goed verpakkingsdesign het merk extra waarde en relevantie en helpt het opdrachtgevers om succesvol te zijn.


Verpakkingsdesign is een vak, gebaseerd op creativiteit en inspiratie, aangevuld met merk-strategische kennis, ervaring en technische knowhow. Een goed verpakkingsontwerpbureau is creatief, weet wat speelt in de markt, wat werkt, wat wettelijk mag en wat productietechnisch mogelijk is. Dit alles in een dynamisch vakgebied met grote maatschappelijke impact. Dat vraagt om bureaus die hun nek durven uitsteken. 


Samen ben je sterker en daarom hebben wij ons verenigd in NEXTpack. Het BNO-platform met de twaalf belangrijkste Nederlandse verpakkingsbureaus. Om samen de spelers en het vakgebied te inspireren, verdiepen en promoten. Omdat we houden van goed verpakkingsdesign en vurig geloven in de effecten daarvan. 


Leden

BNO NEXTpack verenigt de belangrijkste Nederlandse packaging design bureaus: Anthem, Bowler & Kimchi, Brum Design, Bataafsche Teeken Maatschappij, dBOD, DesignBridge, FLEX/design, Millford, PROUDdesign, Reggs, VBAT, Snow Donuts, Yellow Dress, 1HQ en Van Heertum.


Doelgroepen

  • Marketeers en ondernemers in food en non-food, zowel consumentenmerken als business-to-business merken, zowel A-merken als private label;

  • Onderwijs: studenten (de toekomstige ontwerpers, marketeers en ondernemers) en docenten;

  • NEXTpack ontwerpbureaus voor verdere verdieping en professionalisering (wetgeving, kidsmarketing, Packaging Awards, etc.);

  • Het creatieve vakgebied (alle ontwerpdisciplines). 


Waarom?

Creatief en goed packaging design leidt tot succesvolle merken.


Hoe?

Creativiteit en professionaliteit binnen een goede samenwerking tussen opdrachtgever en packaging designbureau leiden tot succes op lange termijn.


Over BNO NEXTpack

BNO NEXTpack verenigt binnen de BNO de belangrijkste Nederlandse verpakkingsontwerpbureaus om het vakgebied packaging design gezamenlijk verder te versterken en te promoten.


Contact

Rita van Hattum (BNO) 

rita@bno.nl

020 62 44 748