22-09-2008 - De Infographics Jaarprijs 2008 is op 20 september 2008 uitgereikt aan Jelrik Atema (Elsevier) voor zijn infographic 'Noord-Zuidlijn'. 

De Infographics Jaarprijs 2008, een initiatief van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), is op 20 september 2008 uitgereikt aan Jelrik Atema (Elsevier) voor zijn infographic 'Noord-Zuidlijn'. De jury koos voor het werk van Atema wegens de complete en aantrekkelijke visualisatie en de goede combinatie van wetenschap en techniek. Naast Atema waren Fréderik Ruys (Dubieuze vastgoed transakties, Financieele Dagblad) en Dean Alberga, Deidre Fabéry, Annet van den Berg (Bokito, Algemeen Dagblad) genomineerd.

De vierde editie van de Infographics Jaarprijs wil wederom de aandacht vestigen op de kwaliteit van de Nederlandse infographic en wordt ondersteund door de Volkskrant, het Algemeen Dagblad en het Financieele Dagblad. 'Noord-Zuidlijn' en de gehele voorselectie is tot 18 oktober te zien in het Graphic Design Museum, Beyerd Breda.

Infographics, Jelrik Atema