14-04-2009 - De BNO organiseert in samenwerking met Kyoorius Exchange van 3 t/m 7 september 2009 een handelsmissie naar Mumbai in India.

De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) organiseert in samenwerking met Kyoorius Exchange van 3 t/m 7 september 2009 een handelsmissie naar Mumbai in India. Doel is samenwerking tussen Indiase en Nederlandse ontwerpbureaus tot stand te brengen. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van de EVD, agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. De EVD financiert deze missie in het kader van het programma Collectieve Promotionele Activiteiten (CPA).

De BNO beoogt met de missie samenwerkingsverbanden tussen Indiase en Nederlandse ontwerpbureaus tot stand te brengen. Waarbij samenwerking kan leiden tot het verwerven van een betere positie bij Indiase opdrachtgevers door het bieden van aanvullende competenties, kosteneffectieve businessproposities voor Nederlandse opdrachtgevers door uitbesteding, een sterkere ingang bij Nederlandse bedrijven die zakendoen met India, en bij Indiase bedrijven die zich richten op de Europese of Nederlandse markt, en het verwerven van nieuwe kennis en het opdoen van inspiratie voor alle partijen.

Design Yatra

De missie vindt plaats tijdens de Design Yatra, een vierdaags designcongres in Mumbai. Het congres biedt een podium voor tal van internationale sprekers en Nederland zal een prominente positie innemen. Parallel aan het congres vinden workshops en speciale evenementen plaats. Voor de Nederlandse deelnemers aan de handelsmissie worden Indiase partners gezocht en vinden matchmakingsgesprekken en netwerkbijeenkomsten plaats.

Marktverkenning

De BNO is de afgelopen tijd betrokken geweest bij verschillende activiteiten gericht op de Indiase markt. Het project 'Open Minds India' leidde in 2007 tot een positieve marktverkenning en werd gevolgd door een werkbezoek en uitzending van Nederlandse sprekers op Indiase designcongressen en events. In het najaar van 2008 organiseerde de BNO een succesvol werkbezoek voor zestien Indiase ontwerpbureaus en opinionleaders naar Nederland. Tijdens een bezoek van staatssecretaris Heemskerk aan het congres CII-Design Summit in februari van dit jaar werd de samenwerking bezegeld door de ondertekening van een aantal intentieverklaringen tot partnerships tussen Nederlandse en Indiase bureaus. De handelsmissie naar India met een delegatie van Nederlandse ontwerpbureaus is een logische volgende stap.

Deelnemen

Deelname aan deze handelsmissie kan door inschrijving via de website van de EVD. Inschrijving staat open voor ontwerpers en bureaus die werkzaam binnen de disciplines industrieel en product ontwerpen, grafisch ontwerpen en branddesign, interactieve vormgeving en ruimtelijk ontwerpen. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Sluitingsdatum voor inschrijving is 29 mei. 

Internationaal, Export, Marktverkenning, India