17-08-2009 - De BNO organiseert in samenwerking met Kyoorius Exchange van 3 tot en met 7 september 2009 een handelsmissie naar India. 

De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) organiseert in samenwerking met Kyoorius Exchange van 3 tot en met 7 september 2009 een handelsmissie naar India. De missie vindt plaats tijdens de Design Yatra, een vierdaags designcongres in Mumbai. De BNO beoogt met de missie samenwerkingsverbanden tussen Indiase en Nederlandse ontwerpbureaus tot stand te brengen. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van de EVD, agentschap van het Ministerie van Economische Zaken. Aansluitend op de handelsmissie zorgt het programma Dutch Design, Fashion & Architecture (DutchDFA) tijdens het congres voor een brede presentatie over Nederlandse architectuur en vormgeving.

De BNO richt zich al een geruime tijd op de Indiase markt. Een positieve marktverkenning in 2007 werd gevolgd door een werkbezoek en uitzending van Nederlandse sprekers op Indiase designcongressen en events. Daaropvolgend brachten zestien Indiase ontwerpbureaus en opinionleaders een bezoek aan Nederland. Tijdens een bezoek van staatssecretaris Heemskerk in februari dit jaar aan het congres CII-Design Summit werd de samenwerking bezegeld door de ondertekening van een aantal intentieverklaringen tot partnerships tussen Nederlandse en Indiase bureaus. De handelsmissie naar India met een delegatie van 25 man waaronder 14 Nederlandse ontwerpbureaus is daarom een logische volgende stap. 

India, DutchDFA, Internationaal, Export, Design Yatra