“Nummer 20 doet denken aan een ouderwetse zakdoek”

Unieke kunstkalender Zutphen: uit fascinatie voor de authentieke Hanzestad met zijn verscheidenheid aan stijlen, kleuren en ornamenten, zag ik dat zelfs de huisnummers hier zo verschillend zijn. Én authentiek: gemaakt van prachtige materialen, zoals koper, keramiek, emaille en zelfs handgeschilderd. Vorig jaar maakte ik met deze visie mijn eerste kunstkalender in mijn nieuwe woonstad Doesburg. Na vele enthousiaste reacties en een goede verkoop heb ik voor 2012 Zutphen uitgekozen, als chronologisch vervolg op Hanzestad Doesburg, gelegen aan dezelfde IJsselroute.

“Nummer 8 heeft een schaduwzijde”
"Nummer 23 is een vrolijke gangmaker”

Als extraatje heeft deze verzameling een bijzondere kalendervorm. Even anders dan gewend, zoeken we niet eerst de maand op, maar het getal van de dag. Daaromheen staan alle maanden genoemd met daarnaast de dag van de week. Zo is het hele jaar op 1 pagina te zien. Formaat is A2 (42 x 59,4 cm). De prijs is € 12,50. Tevens te bestellen via mijn website: grafischeweelde.nl

“De nummers 16 en 17 zetten extra kleur bij”
“De zwart-witte 1,15 en 30 krijgen kleur dankzij roestige schroefjes”

Zutphen is nummer 2 uit een serie Hanzesteden. De eerste is gemaakt van Doesburg voor 2011. Volgend jaar staat  Deventer op het programma, met de bedoeling de komende jaren uit te breiden naar nog meer Hanzesteden.

“De nummers 11A en 26 zijn naar binnen gericht”
“Nummer 'vier' is wel een heel speciale hier”

kalender, kunst, uniek, verzameling, grafisch