Ayak + Por 1 bevat 3 verhalen.
In 'Ayak + Por, een mottige theepot' zoeken het Inuïtmeisje Ayak, de professor in de cryptozoölogie en Por, een net-niet fabeldier, beschutting in een zo te zien verlaten huis, wanneer het onderzoeksinstituut van de professor is ontploft. Hoewel, verlaten? Geschreven door Marc Legendre.
'Van de oude schilder en de zee' is het verhaal van de schilder die álles al heeft geschilderd. Alles? Nee, er is toch nog een grote uitdaging voor hem. Geschreven door Marc Legendre.
'Peter en de wolf'. is een bewerking van Prokofjevs muzikale verhaal door Wilbert van der Steen. (augustus 2014)
Ayak + Por 2 'de eenzame sultan' Wanneer Ayak, de Professor en Por aan het einde van Een mottige theepot naar buiten stappen, staan ze opeens in een zonnige en zanderige straat in een onbekende stad. Juist wanneer ze een voorbijganger willen vragen waar ze zijn beland, maakt iedereen zich uit de voeten. "Hij komt! VERSTOP JE!" roepen de mensen. "Grappig, de mensen spelen verstoppertje," denkt Ayak terwijl ze ook een plekje zoekt. Maar is het wel zo onschuldig als zij denkt?
Ayak + Por 3 'de ietsoloog' Het drietal komt met een ferry aan in Schotland. Ze ontmoeten Sammy de ietsoloog en worden uitgenodigd door Scottie. Hij bezit een kasteel/hotel aan een meer. Ze mogen er gratis verblijven als ze bewijzen dat er een monster in het meer huist. Good voor zijn business. Het zaakje stinkt.

... een prachtig album met drie verhalen van tekenaar Wilbert van der Steen, in samenwerking met de bekende en meermaals gelauwerde scenarist Marc Legendre.

In 2016 zette De Morgen de reeks op 6 in zijn top-10 van markantste strips.

strips, comics, comic design, illustratie, boek