Financiële diensten zijn vaak saai en ingewikkeld. Fabrique zocht naar een manier om ze helder en boeiend te maken. Samen met eyeOpen bepaalden we de kern van de site: de hypotheekmatcher. De matcher is een soort stemwijzer voor de hypotheekmarkt, een financiële datingsite die personen aan producten koppelt. Iedere hypotheekadviseur waar een afspraak mee gemaakt wordt betaalt een vast bedrag aan eyeOpen. Dat maakt het advies van eyeOpen 100% onafhankelijk.

De hypotheekmatcher vertaalt de ervaring van meer dan 1000 hypotheekzoekers en 500 adviseurs naar de meest geschikte hypotheek voor jouw situatie. Bezoekers krijgen op basis van hun profiel, wensen en het hypotheekaanbod de slimste keuze voor hun geld. Bijzondere vragen, bijvoorbeeld of je wakker ligt van je hypotheek, scheiden de avonturier van de meer behoudende hypotheekzoeker.

Fabrique maakte de simpele, maar glasheldere tekeningen voor de site in samenwerking met illustrator Dannes Wegman. De illustraties zijn de ‘eyeOpeners’ die de site een vriendelijk karakter geven en het gebruik verduidelijken. De tekening op de homepage toont de functie van de hypotheekmatcher: een filter dat de honderden hypotheekvormen terugbrengt tot een voorstel van drie hypotheken.

eyeOpen zal in de toekomst nog worden uitgebreid met andere financiële onderwerpen zoals pensioenen, sparen en beleggen. Fabrique bouwde eyeOpen.nl in samenwerking met technische partner Elements Interactive.

eyeOpen, hypotheek matchmaker