Van context mapping naar product

Het beginpunt voor het ontwerp van de Fusion Volcano wokbrander was een context mapping sessie. Context mapping helpt bij het begrijpen van allerdaagse gebruikerservaringen, ideeën, motivaties en gebruik van producten. Het doel is om grote inzichten te verwerven die de basis vormen voor de ontwikkeling van een product of gebruiksbeleving met toegevoegde waarde.

Voor de ontwikkeling van de Atag fusion volcano vroeg Waacs een groep van gebruikers hun mening te geven over hun huidige wokbrander. De verworven inzichten stelde Waacs in staat om met een compleet nieuw concept te komen en een professionele Oosterse wokbrander te vertalen in een consumentenproduct voor thuisgebruik.

 

Red Dot Design Award

De Atag Fusion Volcano wokbrander is onderscheiden met de Red Dot designprijs. De wokbrander is uniek vanwege de geconcentreerde hitte in het midden van de pan. De vlam word gecontentreerd naar het midden van de pan in plaats van naar buiten zoals conventionele wokbranders. Dit zorgt voor een veel efficiëntere verhitting. Luisteren naar wat de consument wil was de basis voor dit concept.

wokbrander, atag, context mapping, user experience, user insights