De Ontdekhoek, met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Sittard, Den Bosch en Zwolle, is een werkplaats voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Kinderen en scholen kunnen hier spelenderwijs ontdekken hoe je met zware keien snelstromend water kan tegenhouden, van een aardappel chips kan maken, foto's in een donkere kamer kan ontwikkelen, snelle zeilbootjes kan maken, heerlijk ruikende zeepjes kan maken, etc. Kinderen mogen zelf kiezen welke van de meer dan 30 proefjes ze doen. De Ontdekhoek is tevens het perfecte dagje uit, of een garantie voor een vrolijk verjaardagspartijtje.

De Ontdekhoek bestaat in 2011 25 jaar en wilde voor die gelegenheid een (jubileum)krant uitbrengen voor bezoekers, medewerkers en (zakelijke) relaties. In samenwerking met oprichter/directeur Bert Nagel en projectleider/fotograaf Elisabeth van Dorp werd het redactionele ontwerp voor deze 'kinderkrant' ontwikkeld op A4-formaat. Er is tevens een bijdrage geleverd aan de tekst- en eindredactie. Elisabeth van Dorp verzorgde het merendeel van de kleurrijke, speelse fotografie.

De jubileumkrant komt mede tot stand met de hulp en sponsoring van bedrijfsleven en organisaties. Het bevat o.a. interessante en leuke achtergronden bij de activiteiten in de Ontdekhoek, interviews met medewerkers, tips en trucs voor thuis, opmerkingen en uitspraken van kinderen etc. In de diverse vestigingen van de Ontdekhoek zijn de kranten in een speciaal ontworpen, slijtvaste en 'speelresistente' vorm opgehangen.

Foto's: Elisabeth van Dorp
Illustraties: Pieter van Cleef

editorial, educatief, grafisch ontwerp, jubileumkrant, krant, magazine, ontdekhoek, print, redactionele vormgeving, tijdschrift