Wetenschappelijk illustreren is een combinatie van medische wetenschap, tekentechnieken en passie voor het vak. 

Als gepassioneerd wetenschappelijk illustrator met een Master diploma (Master in Scientific Illustration Maastricht), bied ik een andere kijk op het gebruik van beelden voor medische (educatieve) doeleinden.

Tijdens mijn jaren ervaring als illustrator werkende voor artsen, chirurgen, fysiotherapeuten, uitgeverijen, privé-klinieken, pr-afdelingen, wereldwijd, bleek dat de samenwerking tussen de klant en de illustrator een wisselwerking is van kennis. Het is een plezierige samenwerking met als doel een mooi beeld te creëeren wat geschikt is voor publicatie.

Het gebruik van wetenschappelijke illustraties in een artikel, boek of welke vorm van publiceren dan ook, oogt professioneler, en is educatief verantwoord.

Wanneer er contact met mij wordt opgenomen bij interesse, volgt er een intake gesprek (tenzij anders vanwege tijdsdruk c.q. internationale afstand). Daarin worden de wensen besproken. U krijgt dan een vrijblijvende offerte, en na goedkeuring wordt er een start gemaakt met schetsen, correctieronden, en de definitieve versie.
De illustraties worden digitaal vervaardigd, voornamelijk in de programma’s Illustrator en Photoshop. Dit biedt mogelijkheden voor verschillende doeleinden (posters, boeken, website, enz.).

Indien gewenst kunnen er prachtige aquarels (handmatig) gemaakt worden voor bijvoorbeeld relatiegeschenken.

Ik hoop hiermee u als bezoeker voldoende te hebben geïnformeerd, en wens u veel plezier met het bekijken van mijn portfolio. 

Met vriendelijke groet,
Myrthe