19-03-2015 - Alles wat ontwerpers moeten weten over auteursrecht.

Wanneer geldt het auteursrecht, wat mag een opdrachtgever doen met je werk, hoe zit het met hergebruik en co-creatie, hoe kun je je creaties beschermen?

Ontwerpers hebben beroepsmatig dagelijks met auteursrecht te maken, maar weten vaak niet precies wat hun eigen of andermans rechten zijn. In dit boek wordt in begrijpelijke taal en met veel voorbeelden uitgelegd hoe het auteursrecht precies werkt en waar je als creatieve maker op moet letten bij het maken van afspraken met beeldleveranciers en opdrachtgevers. Daarnaast wordt  ingegaan op aanverwante rechten waarmee ontwerpers in de praktijk te maken krijgen, zoals portret-, modellen- en merkenrecht.

De auteurs zijn als juridisch adviseur verbonden (geweest) bij de BNO, en daardoor als geen ander in staat theorie en praktijk met elkaar te verbinden. Het handboek is daarmee een onmisbaar naslagwerk voor iedere ontwerper.

* Alles wat ontwerpers moeten weten over auteursrecht
* Met voorbeelden uit de praktijk
* Begrijpelijk uitgelegd

Uitgever: BIS Publishers
Auteurs: mr. Vincent van den Eijnde en mr. Anouk Siegelaar
Ontwerp: Leon Bloemendaal
Pagina's: 144
ISBN: 978-90-6369-317-6
Winkelprijs: € 29,90
Ledenprijs: € 25,41

Niet-leden kunnen het boek hier bestellen. BNO-leden krijgen 15% korting en kunnen gebruiken van een kortingscode die hier te vinden is. (let op! Je moet hiervoor wel ingelogd zijn op de site).

Bekijk ook het Handboek voor het opzetten van een ontwerppraktijk. 

Handboek