27-03-2015 - Dutch Designers Magazine, uit op 28 maart 2015

Het vierde nummer van Dude, Dutch Designers Magazine, waarin De Designpolitie – of meer bepaald het befaamde designduo Richard van der Laken en Pepijn Zurburg – het heeft over blubber en onzin, engagement en eigen initiatief.

De Designpolitie

'Ik geloof dat ontwerpers welhaast per definitie niet zulke goede ondernemers zijn', vertelt 'dude' Richard van der Laken. Desondanks voert hij samen met 'mededude' Pepijn Zurburg al ruim twintig jaar een succesvol designbureau. En ook hun designcongres What Design Can Do! is een onderneming van formaat. Het internationale event beleeft op 21 en 22 mei a.s. het vijfjarig jubileum, en gaat bovendien de grens over.

 

'IN DEZE MEDIAGEKKE TIJD
IS ER MEER DAN OOIT
BEHOEFTE AAN HERKENBARE
BEELDEN EN ICONEN.'

Pepijn Zurburg

 

In deze Dude vertellen de mannen van De Designpolitie over ontwerp, ondernemerschap, diplomatie en betrokkenheid, over Gorilla en het gevaar van ironie, en over What Design Can Do! en waar. In Dudelicious geven ze een podium aan zes creatieve topvrouwen, en in het blad waart hun creatieve geest via commentaren.

Continued

'Veroorzakers', zo noemt Jeroen van Erp (Fabrique) het duo dat de hoofdrol heeft in deze Dude. Een voorbeeld van ontwerpers die weten om te schakelen van uitvoerder naar initiator, een rol die steeds vaker wordt gevraagd. In het hoofdartikel worden initiatief, ondernemerschap en risicodragend ontwerpen verder onderzocht. Met naast Van Erp o.a. Erikjan Vermeulen (Concrete) en Marije Vogelzang.

Verder in deze Dude onder meer de carrière van Alper Çugun, tips rond publiek-private samenwerking naar aanleiding van de complexe case van het Nationaal Militair Museum, het Weense eetdesignbureau Honey & Bunny, het framen van ontwerpproblemen, de onderbroeken van Calvni Klein, Brazilian transformer Marcelo Rosenbaum, de creatieve industrie in enkele cijfers, retailexpert René Repko en meer.

Dude is een uitgave van de BNO. Dude is gratis voor leden, maar ook te koop voor niet-leden.
Meer informatie ›