22-12-2014 - Dutch Designers Magazine, uit op 24 december 2014

Het derde nummer van Dude, Dutch Designers Magazine, waarin 'Holland's true innovator' Robert Barnhoorn van Spark design & innovation het ontwerpproces opvat als ontdekkingstocht, een avontuur dat je dient aan te gaan met je beste team en talenten.

Robert Barnhoorn, én Maarten Wilming, én...

'De kunst is opdrachtgevers mee te nemen in die ontdekkingstocht, hun onzekerheden te benoemen en die stap voor stap aan te pakken', weet Robert Barnhoorn. Dat lukt alleen wanneer de beste mensen een project integraal benaderen en echt samenwerken. Het team staat bij Barnhoorn voorop. Daarom zit ook partner Maarten Wilming, waarmee Barnhoorn samen Spark design & innovation begon, aan tafel tijdens het interview. En meer teamleden van het bureau krijgen in deze editie van Dude de ruimte om te vertellen over projecten, visie en inspiratie.

Continued

Zonder talent geen bloeiende ontwerppraktijk. Die stelling zal iedereen, van zzp'er tot directeur van een groot bureau, onderschrijven. Maar wat talent precies is, hoe het functioneert in teamverband en hoe het verder kan worden gestimuleerd, daarover verschillen de meningen in het artikel 'Embed talent'. Met o.a. Bob van der Lee (Total Identity), Ellen Schindler (Kossmann.dejong), Janny Rodermond (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie), en Peter Winkens (Volta_thinks_visual).

 

'HET GROOTSTE GEVAAR IS
DAT JE VORMGEVERS APART
LAAT WERKEN VAN DE REST
VAN HET TEAM'

Guido Stompff, Océ

 

Verder in deze Dude onder meer de carrière van Christian Borstlap, een call to arms van Jeroen van Erp (Fabrique), de afwegingen die spelen bij delen of beschermen van je ideeën, twee verschillende designverhalen uit het Midden-Oosten met Joost Alferink en Annelys de Vet, mentor Marièlle Beek (Perspekt) met mentee Henk-Jan Room (Room for Concepts), slow design met de slakkenpoepvloer van Lieske Schreuder, Dennis Koot, Marcel van Roosmalen en meer.

Dude is een uitgave van de BNO. Dude is gratis voor leden, maar ook te koop voor niet-leden.
Meer informatie ›