16-12-2016 - Dutch Designers Magazine, uit op 17 december 2016

Het elfde nummer van Dude, Dutch Designers Magazine waarin Odette Ex stelt dat we in deze samenleving alles behalve duurzaam met elkaar omgaan.

Odette Ex
Haar ontwerpbureau, Ex Interiors, heeft zijn naam door de jaren heen nationaal en internationaal gevestigd en werkt voor uiteenlopende interieuropdrachten. Duurzaamheid staat daarbij hoog in het vaandel. Odette Ex: 'Duurzaamheid heeft voor mij alles te maken met cirkels van verbinding.'

 

'DE AANBESTEDINGSWERELD
IS DOORGESLAGEN'

Odette Ex

 

Ex stelt vast dat het Nederlandse of eigenlijk Europese aanbestedingsbeleid haar vak, maar ook aanpalende vakgebieden en de gehele ontwerpwereld uitholt en ze maakt zich daarover grote zorgen. Het statement dat moet worden gemaakt om de geest weer in de fles te krijgen gaat volgens Ex over verbinding en het terug opeisen van menselijke omgangsnormen en respect. Zelf zoekt ze op verschillende manieren verbinding me vakgenoten en zielsverwanten. Ook richtte ze het label &Ex op dat naast Ex Interiors bestaat maar waar niet het interieurvak maar bezieling centraal staat.

Continued
Klimaatverandering en milieuschade dwingen ons anders te produceren en consumeren. Ontwerp speelt daarin een sleutelrol. Maar circulair design, de gesloten keten waarbinnen geen energie of materiaal verloren gaat, staat nog in de kinderschoenen. In het hoofdartikel verschillende ontwerpers en initiatieven die het verschil proberen te maken.

Verder in deze Dude textielontwerper Mae Engelgeer, managing director van Design Bridge Frank Nas over onderhandelen met procurement-afdelingen, vormgevings- en toegepaste kunstcollecties in musea, het pronkstuk uit de sieradencollectie van Marjan Unger, Aliki van der Kruijs experimenteerde met indigo, het Russische ontwerpbureau Ermolaev Bureau over hun bijzondere band met Nederland en de winnaar van de Best Client Award.

Dude is een uitgave van de BNO. Dude is gratis voor leden, maar ook te koop voor niet-leden. 

Meer informatie ›