Hoe kan ik mij als ontwerper verder ontwikkelen?

Je ontwikkeling tot professioneel ontwerper begint vaak pas nadat je bent afgestudeerd en eigenlijk ben je nooit uitgeleerd. Via ons kun je op verschillende manieren werken aan je creatieve professionaliteit.

Ons professionaliseringsaanbod is gericht op verschillende stadia van je carrière en speelt in op uiteenlopende behoeftes. Van masterclasses tot events waar op informele manier kennis wordt gedeeld, en van leren in groepsvorm tot een meer individueel gerichte aanpak; er is veel mogelijk.

BNO Start

BNO Start is een uitgebreid traject voor jonge ontwerpers die tot maximaal vijf jaar geleden zijn afgestudeerd.

Via BNO Start leer je hoe je een opdracht binnenhaalt via social media, hoe je de juiste prijs vraagt voor je werk, welke afspraken je maakt over je rechten of hoe je uiteindelijk geld overhoudt om van te leven. Na zes workshops, vier bureaubezoeken, minimaal drie mentorgesprekken en support op maat, ben je klaar voor de eerstkomende vijf jaar.

BNO Start is gratis, maar alleen toegankelijk voor leden.

Driving Dutch Design

Met een selecte groep gedreven ontwerpers die al iets verder zijn in hun carrière en de grenzen van hun ondernemerschap willen verleggen starten we jaarlijks Driving Dutch Design.

In een serie bijeenkomsten en masterclasses ga je aan de slag gaat met jouw creatieve onderneming, onder andere op het gebied van identiteit, strategie, businessmodellen, onderhandelen én presentatie. 

Intervisie

Ben je meer op zoek naar reflectie op je werk en je praktijk gedurende een wat langere periode en in groepsverband, dan kan dat met BNO Intervisie. Onder begeleiding van een coach ga je in groepen van vijf tot zeven man op regelmatige basis in gesprek met elkaar over uiteenlopende vragen.

Workshops & trainingen

Daarnaast organiseren wij workshops en trainingen over uiteenlopende onderwerpen. Denk aan onderhandelen, project- en zelfmanagement en acquireren.

Voor leden die meer de behoefte hebben om een-op-een kennis op te doen, praktische ervaring uit te wisselen of feedback te krijgen kan een mentorgesprek interessant zijn. Dat kost je niks en er zijn veel inspirerende professionals uit ons netwerk die graag met je in gesprek gaan. 

Ben je lid van de BNO en heb je aanvullende vragen of vragen van andere zakelijke of juridische aard? Neem dan contact op met BNO Advies via zakelijkadvies@bno.nl of juridischadvies@bno.nl.