Iemand wil je werk huren voor een evenement. Wat moet je regelen?

Als je je werk gaat verhuren dan is het belangrijk om goede afspraken te maken. Je kunt daarvoor een bruikleenovereenkomst sluiten.

Als je je werk gaat verhuren dan is het belangrijk om goede afspraken te maken. Je wilt je werk tenslotte in goede conditie weer terugkrijgen en het is handig dat je weet wie daar verantwoordelijk voor is. Je kunt daarvoor een bruikleenovereenkomst sluiten.

In een bruikleenovereenkomst staan onder andere de afspraken over de organisatie aan wie je uitleent, over het werk dat verhuurd gaat worden, de looptijd, een vergoeding en aansprakelijkheid.

De vergoeding die je kunt vragen is van veel factoren afhankelijk. Het heeft te maken met de originele maakprijs, de looptijd van de bruikleen, het netwerk van de organisatie, het communicatiebereik van de organisatie, je eigen strategie en nog veel meer. 

Ben je lid van de BNO en heb je aanvullende vragen of vragen van andere zakelijke of juridische aard? Neem dan contact op met BNO Advies via zakelijkadvies@bno.nl of juridischadvies@bno.nl.
Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: juridisch en zakelijk advies op maat, een groot aanbod voorbeelddocumenten en inspirerende events en trainingen.