Organiseert de BNO speciale activiteiten voor bureaus?

Ontwerpbureaus staan deels voor andere vragen en uitdagingen dan ontwerpers met een eenmanspraktijk. Daarom faciliteert de BNO het gesprek tussen bureaus over een aantal bureau-specifieke thema’s.

De organisatie en aansturing van een ontwerpbureau kent een eigen dynamiek. Veel eigenaren en werknemers van bureaus hebben daarom de behoefte om met andere bureaus ervaringen en kennis uit te wisselen. Voor ontwerpbureaus die bij de BNO zijn aangesloten zijn er drie thematische overleggen om kennis en ervaring uit te wisselen: het HRM-overleg, BNO Internationaal en het Creative Directors Forum. Zij komen vier keer per jaar samen.

Belangrijke onderwerpen in het Creative Directors Forum zijn creatief leiderschap, jong talent, groei en inspiratie.

Het HRM-overleg is er voor medewerkers en managers binnen bureaus die belast zijn met personeelszaken. Naast wet- en regelgeving komen onderwerpen aan bod als arbeidscontracten en -voorwaarden, bureaucultuur, belonings- en beoordelingssystemen. Uitwisseling en discussie staan in beide overleggen centraal.

BNO internationaal richt zich op bureaus met een internationale praktijk die hun ervaringen willen delen.

Voor bureaus die zich richten op brand- en packaging design is er een eigen platform: BNO NEXTpack. Dit wordt gevormd door brand- en packaging designbureaus en heeft tot doel het vakgebied te promoten onder opdrachtgevers en jong talent.

Ben je geïnteresseerd in deelname stuur dan een mail aan Rita van Hattum, ook als je ander goed idee hebt om deze uitwisseling te versterken.