Organiseert de BNO speciale activiteiten voor bureaus?

Ontwerpbureaus staan deels voor andere vragen en uitdagingen dan ontwerpers met een eenmanspraktijk. Daarom faciliteert de BNO het gesprek tussen bureaus over een aantal bureau-specifieke thema’s.

De organisatie en aansturing van een ontwerpbureau kent een eigen dynamiek. Veel eigenaren en werknemers van bureaus hebben daarom de behoefte om met andere bureaus ervaringen en kennis uit te wisselen. Voor ontwerpbureaus die bij de BNO zijn aangesloten zijn er verschillende thematische overleggen om kennis en ervaring uit te wisselen.

HRM-overleg

Het HRM-overleg is er voor medewerkers en managers binnen bureaus die belast zijn met personeelszaken. Naast wet- en regelgeving komen onderwerpen aan bod als arbeidscontracten en -voorwaarden, bureaucultuur, belonings- en beoordelingssystemen. Uitwisseling en discussie staan in beide overleggen centraal. De jaarlijkse bijeenkomsten kennen vaste thema’s met voldoende ruimte om in te spelen op de actualiteiten:

  • 1e bijeenkomst (februari): arbeidscontracten

  • 2e bijeenkomst (mei): recruitment

  • 3e bijeenkomst (november): beoordelen & belonen

  • 4e bijeenkomst (n.t.b.): actualiteiten

BNO Nextpack

Voor bureaus die zich richten op brand- en packaging design is er een eigen platform: BNO NEXTpack. Dit wordt gevormd door brand- en packaging designbureaus en heeft tot doel het vakgebied te promoten onder opdrachtgevers en jong talent.

BNO Internationaal

BNO internationaal richt zich op bureaus met een internationale praktijk die hun ervaringen willen delen.

Creative Directors Forum

Belangrijke onderwerpen in het Creative Directors Forum zijn creatief leiderschap, jong talent, groei en inspiratie. Directeuren komen samen om kennis en inspiratie uit te wisselen.

Ben je geïnteresseerd in deelname? Meld je dan aan via de agenda of stuur een mail aan Rita van Hattum (rita@bno.nl), ook als je een ander goed idee hebt om deze uitwisseling te versterken.

Ben je lid van de BNO en heb je aanvullende vragen of vragen van andere zakelijke of juridische aard? Neem dan contact op met BNO Advies via zakelijkadvies@bno.nl of juridischadvies@bno.nl.