Salone del Mobile afgelast wegens het coronavirus, wat nu?

Veel hangt af van de afspraken die je hebt gemaakt maar hier vind je een aantal punten die je in ieder geval kunt nagaan.

Was jij van plan om jouw werk te laten zien tijdens de beurs in Milaan, en vraag je je af wat te doen nu de beurs is afgelast wegens het coronavirus?

Denkbare vragen: Hoe zit het met de kosten die je al gemaakt hebt, kan je die vergoed krijgen? Hoe zit het met je contract met een galerie of de verhuurder van een beursstand? Is je werk al naar Milaan vervoerd en hoe krijg je dit nu weer terug? 

Checklist

Het antwoord op al deze vragen kan voor iedere ontwerper anders zijn, omdat veel afhangt van de afspraken die je hebt gemaakt. Hieronder vind je een aantal punten die je in ieder geval kunt nagaan: 

  • Controleer de contracten die je hebt afgesloten met betrekking tot de beurs, zoals een contract met je samenwerkingspartner in Milaan. Is er in de overeenkomst met de galerie, agent, beurslocatie of met de vervoerder iets geregeld over onvoorziene omstandigheden of wat er moet gebeuren met de kosten nu de beurs niet doorgaat?  

  • Zijn de afspraken onduidelijk? Neem contact op met je contracts-partner. Bespreek de situatie en zoek samen naar een oplossing.

  • Ben je verzekerd? Check of je gedekt bent in geval van een calamiteit als het coronavirus.  

Ben je BNO-lid en heb je juridische en/of zakelijke vragen als gevolg van het coronavirus voor jouw praktijk, mail dan naar BNO Advies (zakelijkadvies@bno.nl, juridischadvies@bno.nl). Je wordt snel teruggebeld.