Waar moet je op letten als je digitale producten en/of diensten ontwerpt?

Ontwerpers die digitale producten en/of diensten opleveren zijn verplicht om te zorgen dat ze digitaal toegankelijk zijn voor iedereen.

Ontwerpers die digitale producten en/of diensten opleveren zijn verplicht om te zorgen dat ze digitaal toegankelijk zijn voor iedereen. Dit betekent dat de informatie op bijvoorbeeld een website of een mobiele applicatie ook toegankelijk is voor mensen met een beperking.

De overheid heeft toegankelijkheidseisen opgesteld. Al in de ontwerpfase van websites en webapps kan je rekening houden met deze toegankelijkheidseisen. Door direct te kiezen voor kleuren met voldoende contrast bijvoorbeeld of door afbeeldingen van een tekstueel alternatief te voorzien. Voor animaties is het belangrijk dat ze op pauze of uitgezet kunnen worden.

Vanaf 6 juni 2024 zijn alle organisaties in Europa verplicht om voor hun website en mobiele applicaties rekening te houden met de toegankelijkheid. Lukt je dat niet, dan moet je je producten en diensten van de markt afhalen.

Ben je lid van de BNO en heb je aanvullende vragen of vragen van andere zakelijke of juridische aard? Neem dan contact op met BNO Advies via zakelijkadvies@bno.nl of juridischadvies@bno.nl.