Wat kun je als BNO-lid verwachten van onze zakelijke en juridische dienstverlening?

Heb je als BNO-lid een zakelijk probleem of beland je in een situatie van juridische getouwtrek, dan kun je bij onze adviseurs advies inwinnen.

Leden van de BNO kunnen bij ons zakelijk en juridisch advies inwinnen. Heb je vragen van juridische of zakelijke aard dan zijn onze adviseurs vijf dagen per week telefonisch en per e-mail bereikbaar. Ons advies is eerstelijns, dat wil zeggen: op de achtergrond, je geeft hier zelf uitvoering aan.

We kijken bijvoorbeeld graag een contract voor je na, maar stellen geen contracten voor je op. Ook het onderhandelen over een contract doe je zelf, maar we geven je wel tips en advies om tot een goed resultaat te komen.

Verder kun je alle vragen waar je in de praktijk tegenaan loopt aan ons stellen. Denk hierbij aan auteursrecht, licenties, offertes, contracten, aanbestedingen, arbeidsrecht, problemen met opdrachtgevers, enzovoorts. Hebben wij de kennis niet in huis, dan kijken we in ons netwerk wie die wel heeft en of dit nog onder eerstelijns advies valt of niet. Aan het inschakelen van BNO Advies zijn geen kosten verbonden, dit valt binnen je contributie.

Wil je een advocaat of jurist inschakelen die namens jou optreedt of heb je uitgebreider advies of maatwerkcontracten nodig (tweedelijns rechtshulp), dan kunnen we je doorverwijzen naar advocaten die via de Stichting Rechtshulp Ontwerpers voor BNO-leden tegen gereduceerd tarief werken.

Mocht je dieper in zaken willen duiken dan kun je ook altijd een gesprek aanvragen met een van onze mentoren. Hou daarnaast ook onze trainingen in de gaten, wellicht komt jouw vraag hier aan bod.

Ook wanneer je als opdrachtgever meer wil weten over de ontwerpwereld en ontwerpopdrachten, geven wij advies. Hierbij staat het belang van onze leden altijd voorop, maar het oplossen van problemen en voorlichting is het belangrijkste doel.  

Ben je lid van de BNO en heb je aanvullende vragen of vragen van andere zakelijke of juridische aard? Neem dan contact op met BNO Advies via zakelijkadvies@bno.nl of juridischadvies@bno.nl.
Sluit je aan bij de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Lid worden biedt vele voordelen: Juridisch en zakelijk advies op maat, Groot aanbod voorbeelddocumenten, Inspirerende events en trainingen, etc.