Wat zijn de financiële gevolgen van het coronavirus?

De verspreiding van het coronavirus heeft economische gevolgen voor alle branches en bedrijven, ook voor de ondernemingen en zelfstandigen in de creatieve sector. De BNO lobbyt en inventariseert de impact voor de creatieve industrie.

MKB-Nederland, waar de BNO namens de ontwerpsector bij is aangesloten, heeft in samenwerking met VNO/NCW inmiddels een lobby ingezet om het kabinet te bewegen tot een pakket steunmaatregelen voor ondernemers. Je moet daarbij denken aan maatregelen met betrekking tot belastingen, overbruggingsfinancieringen, een mogelijk noodfonds etc. Op de website van MKB-Nederland vind je hierover actuele informatie en links.

Inventarisatie ontwerpsector

Ondertussen hebben we als ontwerpersorganisatie ook sectorspecifieke informatie nodig om de designcommunity goed te kunnen vertegenwoordigen. Daartoe benaderen we een aantal van jullie actief met vragen, maar we hopen dat meer van jullie ook je ervaringen, zorgen en vragen willen delen. Ook zijn we benieuwd naar tips hoe we jullie extra kunnen ondersteunen. Stuur daartoe een bericht naar ons meldpunt (meldpuntcorona@bno.nl).

Ben je BNO-lid en heb je juridische en/of zakelijke vragen als gevolg van het coronavirus voor jouw praktijk, bel of mail dan gerust naar BNO Advies (zakelijkadvies@bno.nl of 020 624 47 48).