Hoe vind je een stageplaats?

Een stage kan een goede opstap zijn naar een baan. Het is dan ook belangrijk dat je op een voor jou goede plek praktijkervaring opdoet.

Om praktijkervaring op te doen lopen veel studenten tegen het einde van hun opleiding stage. Anderen kiezen ervoor dit ook nog na hun afstuderen te doen, we spreken dan van een werkstage. Maar hoe vind je een goede stageplaats? Vaak spelen opleidingen een belangrijke rol in het vinden van een stageplaats. Scholen en ontwerpbureaus hebben in veel gevallen namelijk contact over stageplaatsen. Je kunt natuurlijk ook uit eigen beweging op zoek gaan naar een stageadres. Door de BNO of ontwerpbureaus georganiseerde portfoliodagen kunnen ook een goede ingang zijn.

Het lijkt een open deur maar zorg in elk geval dat je portfolio goed op orde is als je naar een stageplaats solliciteert. De meeste bureaus zijn bij het aannemen van stagiairs net zo selectief als in de sollicitatieprocedures voor vaste medewerkers. Een goede motivatie kan je dan ook zeker helpen om uitgenodigd te worden voor een gesprek en/of in het gesprek zelf.

Op zoek naar een stageplek? Kijk dan op onze site bij Matchmaking voor alle openstaande vacatures.