Kan ik na mijn opleiding stage lopen?

Als je geen baan kunt vinden is het helemaal geen gek idee om via een werkstage in elk geval wel relevante ervaring op te doen. Let er wel op dat het geen verkapt dienstverband is.

Als je bent afgestudeerd en niet direct een passende baan kunt vinden, kan je overwegen om met een werkstage een zinvolle bijdrage te leveren aan je ervaring, netwerk en CV. Een werkstage biedt de mogelijkheid om de beschikbare tijd – totdat je een baan hebt gevonden - professioneel te besteden. Een werkstage kan ook een opstapje zijn naar een echte baan. Let er wel op dat de stagegever met jouw stage geen reguliere vacatures opvult of jou beschouwt als goedkope uitbreiding van de capaciteit.

De doelen die voor iedere stage gelden, zoals leren en ervaring opdoen in de praktijk, luisteren bij werkstages nog nauwer. Werkstages mogen niet worden ingevuld als regulier dienstverband; ze mogen in beginsel niet langer duren dan drie maanden en de vergoeding mag niet de aard krijgen van een salaris of beloning voor verrichte arbeid.

Ben je op zoek naar een stage? Kijk dan op onze vacaturepagina voor eventuele actuele stageplekken.