#Artikelen

01.03.2024

Train your Trade: STUDIO THO

Een interview met interieurontwerper Marlies Thomassen, eigenaar van STUDIO THO. Over haar ontwerppraktijk, de ideale opdrachtgever, en de meerwaarde van BNO Intervisie.


Vertel eens iets over jezelf. Wie ben je en wat doe je?

Hoi! Ik ben Marlies en run nu bijna 10 jaar mijn eigen interieurontwerppraktijk, STUDIO THO. Hiermee help ik bedrijven om een eigenzinnige werkomgeving te creëren die voor meer verbinding zorgt. Dit op basis van maatwerkoplossingen die je de essentie van het bedrijf goed laten voelen.

Foto: Jansen Techniek, Putten | Fotografie: Tim Meijer

Omdat ik altijd bezig ben om te kijken hoe ruimtes en meubels beter en prettiger gebruikt kunnen worden, was het voor mij een logische stap om dit vak te kiezen. Daar was wel even tijd voor nodig, want ik ben via genetisch onderzoek en een baan als inkoper voor voedingsingrediënten op dit pad gekomen. Naast ontwerpen, ben ik gek op hardlopen, kamperen en buiten zijn.”


Hoe gaat het met je ontwerppraktijk?

“Sinds de start gaat mijn studio in een gestage lijn omhoog, uiteraard met de bekende ups en downs. Ik blijf continue investeren in mijn studio. Op alle vlakken. Naast ontwerpen, betekent dit: doelgerichte acquisitie, mijn merk online neerzetten, mijn verhaal blijven aanscherpen, netwerken en zichtbaar zijn. Ik heb veel verschillende projecten gedaan en weet inmiddels welk type bedrijven het beste bij mij terecht kunnen. Namelijk MKB-organisaties die waarde hechten aan hun werkomgeving, daar een unieke plek van willen maken en inzien dat een sterk kantoorontwerp bijdraagt aan een hogere betrokkenheid. Dus die bedrijven probeer ik steeds meer te vinden.



“Sinds twee jaar heb ik een heel waardevolle groep ontwerpers om me heen.”


–  Marlies Thomassen, eigenaar STUDIO THO


Waarom heb je meegedaan aan BNO Intervisie? Welke inzichten heb je gekregen?

“Een van de redenen om Intervisie te gaan doen, is dat ik creatieve eenpitters in mijn omgeving miste die zich in dezelfde fase bevinden met hun praktijk en waar ik ervaringen mee kon uitwisselen. Sinds twee jaar heb ik een heel waardevolle groep ontwerpers om me heen, waar we de vrijheid nemen om lastige situaties te bespreken. Je hebt dan vijf professionals die een case uitvragen en analyseren, waardoor je altijd nieuwe inzichten krijgt en met praktische takeaways aan de slag kunt. Ik kom er altijd vol energie uit! En ik ben niet de enige.

Foto: Hospitality keukenontwerp, Utrecht  | Fotografie: Studio Schous

Ga je nog meer BNO-trainingen volgen?

Laatst vertelde een collega-ontwerper over de BNO-training Positioneren en Acquireren, waar hij heel positief over was. Dus dat kan misschien ook wel een heel nuttige opfrisser zijn voor mijn studio, wat me weer kan helpen bij het vinden van de juiste klanten.”


Wat kan je de BNO nog meer voor je betekenen?

“Erg belangrijk en goed vind ik het juridisch en zakelijk advies van de BNO. De adviseurs schakelen altijd snel, waardoor ik binnen korte tijd helder heb welke opties er zijn en zelf kan besluiten wat ik wil doen. Het geeft je zekerheid in soms toch wel riskante situaties van je business.

Verder vind ik vooral de live bijeenkomsten van de BNO leuk en inspirerend. Denk hierbij aan de alumni-bijeenkomsten van Driving Dutch Design, de Algemene Leden Vergadering en BNO Interieurzaken, die ik overigens al een aantal jaar organiseer samen met BNO-projectmanager Patrick Aarts Sen. Daar is altijd veel gelegenheid om bij te praten met bekenden. Bovendien ontmoet je ook gemakkelijk nieuwe mensen. En via de nieuwsbrief Dd News blijf ik op de hoogte van wat er allemaal speelt, heel handig!” 

Foto: Hospitality design, Utrecht | Fotografie: Tim Meijer



Over BNO Intervisie

Heb je vragen over en/of problemen in je dagelijkse werkpraktijk en behoefte aan feedback? Geef je dan op voor BNO Intervisie. Met intervisie – in het Engels peer to peer coaching – leer je met vakgenoten om beter te worden in je werk.

In een groep van 5 à 7 mensen reflecteer je in sessies van ongeveer drie uur op een aantal ingebrachte cases. Dat doe je onder begeleiding van een coach. Vertrouwen en veiligheid staan daarbij voorop zodat iedereen zich kwetsbaar kan opstellen. Na een keer of vier neemt de coach afscheid, en gaat de groep zelfstandig verder. Idealiter kom je met jouw groep eens in de zes weken bij elkaar voor de periode van ongeveer een jaar.