#Artikelen

05.10.2023

Welkom Eline Franken

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer sociaal ontwerper Eline Franken.


Naam: Eline Franken

Naam studio: Studio Eline Franken

Leeftijd: 24 jaar

Disciplines: sociaal en visueel ontwerp


Waar werken je momenteel aan?

“Momenteel ben ik bezig met een vervolg op mijn afstudeerproject Over zin, zien en gezien worden. Dit nieuwe project in de ouderenzorg zal gaan over het bespreekbaar maken van afscheid nemen in de breedste zin: niet alleen van een overleden persoon, maar ook afscheid nemen van je gezondheid, sociale kring of baan.”


Waar ben je het meest trots op?

Mijn afstudeerproject richtte zich op zingeving en het ervaren van een betekenisvol dagelijks leven binnen de ouderenzorg. Tijdens dit project heb ik bewoners actief betrokken bij het participatieproces. Zo ontmoette ik in de beginfase een oudere vrouw die er net woonde. Ze voelde zich eenzaam en somber, had het vertrouwen verloren om creatief bezig te zijn, en vermeed daardoor de activiteitenruimtes.

Foto: Over zin, zien en gezien worden

Gedurende ons gezamenlijke borduuravontuur ontwikkelden we een bijzondere band, waarbij ze merkbaar opbloeide. Als ik haar nu beneden tegenkom zegt ze volmondig dat het goed met haar gaat en vertelt ze nog altijd trots te zijn op haar bijdrage aan het project. Ik ben trots dat mijn project dit verschil voor haar heeft kunnen maken, maar ook van grote waarde is gebleken voor andere bewoners.”


Hoe heb je de BNO gevonden?

Jullie kwamen tijdens mijn bachelor langs om over de beroepsorganisatie te vertellen en sindsdien ben ik betrokken.

Foto: Over zin, zien en gezien worden

Wat is het eerste wat we voor je kunnen betekenen? 

Als beginnend zelfstandig ontwerper kan ik zeker wat handvaten gebruiken om succesvol te ondernemen binnen het creatieve vak. De voorbeelddocumenten zijn voor mij erg nuttig, maar ook zeker de mogelijkheid om altijd (telefonisch) te kunnen sparren over een vraag. Daarnaast kijk ik ernaar uit om samen te werken met andere creatievelingen en ga ik ook zeker deelnemen aan BNO Start.

Foto: Global Warming Rug 

Waar kunnen we je binnenkort zien?

“Op dit moment heb ik geen openbare presentatie of expositie op de planning staan. Ik sta zeker open voor samenwerkingen met mede-ontwerpers die, net als ik, een verschil willen maken binnen sociale vraagstukken. Daarom doe ik hierbij een oproep: voel je vrij om contact op te nemen als er interesse is!”