#Artikelen

31.08.2023

Welkom Studio Martens & Visser!

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer productontwerpers Michiel Martens en Jetske Visser.


Naam: Michiel Martens en Jetske Visser

Naam studio: Studio Martens & Visser

Disciplines: Art, Design

Portretfotograaf: Gilles van Leeuwen


Waar werken jullie momenteel aan?

“We werken momenteel aan een serie objecten waarin licht, reflectie en licht-effect een belangrijke rol spelen. Daarnaast werken we aan een groot nieuw kunstwerk waar we helaas nog niet zo veel over kunnen zeggen.”


Waar zijn jullie het meest trots op?

We zijn erg trots op ons meest bekende werk de Holon, een bewegende installatie waarin de toeschouwer volledig opgaat in een omgeving van levensgrote zeepbellen. We hebben dit kunstwerk wereldwijd tentoongesteld en merken dat mensen overal, ongeacht hun achtergrond of leeftijd, op dezelfde manier reageren: de kinetische opstelling inspireert en verwondert mensen.

Foto: Holons | Fotograaf: Mu Bollmann

De Holons zijn opgenomen in de collecties van diverse musea, waaronder het Rijksmuseum Twenthe, Museum W, CitizenM Hotels en het wetenschapsmuseum Nemo.”


Hoe hebben jullie de BNO gevonden?

We kennen de BNO natuurlijk al jaren goed vanuit het werkveld, de DDW en via medewerkers van de BNO.


Wat is het eerste wat we voor jullie kunnen betekenen? 

De BNO biedt ons ondersteuning op contractueel gebied, wat helpt om de risico’s die ons werk met zich meebrengt te beperken.

Foto: ECHO mirrors, Dutch Invertuals 

Waar kunnen we jullie binnenkort zien?

“Tot 10 september is ons werk Isomic te zien in de entreehal van het Kunstmuseum in Den Haag. Verder staan we binnenkort op de Dutch Design Week. We openen de deuren van onze studio en tonen een serie nieuwe objecten.”