#Mentor

Kiki van Eijk

  • Eindhoven
Kiki van Eijk

Het werk van BNO-mentor Kiki van Eijk bevind zich op het snijvlak tussen design en kunst. Ze fungeert als ontwerper, kunstenaar en docent/studioleader op DAE. Kiki wijdt haar praktijk aan het bevorderen van verbeeldingskracht en intuïtie. Haar overtuiging: “Verbeelding is belangrijker dan kennis”.

Kiki’s wereld is lyrisch, kleurrijk en verfijnd door een rigoureuze aandacht voor vakmanschap. Haar brede scala aan werk strekt zich uit van meubels tot grootschalige installaties, van architectuur tot accessoires, van verlichting tot textiel en keramiek. Haar onafhankelijke sculpturale werk is wereldwijd in musea en galeries gepresenteerd en haar samenwerkingen omvatten internationale merken en instellingen, alsook een groot aantal particuliere verzamelaars.

Vanuit haar eigen studio in Eindhoven heeft ze ambacht altijd gebruikt als brug tussen onze roots en de toekomst. Ze is ook betrokken bij een aantal sociale projecten waarbij design wordt ingezet voor het algemeen sociaal welzijn.

Als mentor zou ik je willen helpen met het waarborgen van je artistieke vrijheid, het volgen van je intuïtie binnen je werk en hoe werk je toe naar je dromen. Hoe kan je dit vervolgens realiseren en wat is daarvoor nodig? 


Stuur een e-mail om een afspraak te maken.