#Nieuws

08.04.2024

Ins & Outs

Nieuw kunstwerk Claudy Jongstra in De Lakenhal, Nicole Uniquole creatief directeur Paleis Soestdijk, NorthernLight wint contract voor Perot Museum, Pastoe overgenomen door joint venture Moooi & RSGA Design en Arthur Herrman stopt bij Kummer & Herrman.


Foto: Claudy Jongstra werkt aan kunstwerk Nine | Fotograaf: David Vroom

Nieuw kunstwerk Claudy Jongstra in Museum De Lakenhal

Museum De Lakenhal heeft een nieuw werk van kunstenaar Claudy Jongstra verworven, getiteld Celebrate the Flavours of Wool. Het kunstwerk wordt op 1 mei, tijdens de viering van 150 jaar Museum De Lakenhal, onthuld. Het werk vormt een vervolg op haar tentoonstelling die in 2020-2021 in het museum te zien was. Toen maakte zij speciaal voor de museumruimte de monumentale installatie NINE, een weefwerk van ruim honderd vierkante meter in blauw- en zwarttinten, die verwezen naar de kleuren van het Leidse Laken.



NorthernLight wint contract voor herinrichting Kinder Museum

NorthernLight en hoofdaannemer Bruns hebben het design-build contract gewonnen voor de herinrichting en uitbreiding van het Kinder Museum van het befaamde Perot Museum of Nature and Science in Dallas, Texas. Dit ambitieuze project zal het huidige museum herontwerpen rondom het overkoepelende thema Koester de verbeelding en heeft als doel kinderen de kracht te geven om de toekomst te heroverwegen.

Foto: Kinder Museum

Het concept en ontwerp zijn gepland voor de eerste helft van 2024, ingenieurswerk en productie zullen in de zomer van 2024 beginnen. De opening van het Kinder Museum staat gepland voor mei 2025.


Nicole Uniquole creatief directeur Paleis Soestdijk

Nicole Uniquole is door Paleis Soestdijk aangesteld als creatief directeur. Maya Meijer-Bergmans, eigenaar van Paleis Soestdijk werkte al vaker samen met Uniquole. Uniquole is oprichter van en drijvende kracht achter Masterly, één van de grootste spelers tijdens de jaarlijkse Milan Design Week.


Arthur Herrman stopt bij Kummer & Herrman

Arthur Herrman, zakelijk directeur van Kummer & Herrman, heeft aangekondigd per april na 26 jaar de organisatie te zullen verlaten. Als medeoprichter gaf Arthur Herrman sinds 1998 leiding aan het bureau.


Vanuit de rijke traditie van het Nederlands grafisch ontwerp is het bureau uitgegroeid tot een toonaangevend bureau dat ontwerp inzet voor het creëren van aandacht en begrip voor betekenisvolle verhalen en complexe, vaak maatschappelijke, vraagstukken. 

Fotograaf: Laura Cnossen

Herrman: “Ik blijf werken in de sector. Zo ga ik door met mijn werkzaamheden als docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Door het beëindigen van mijn werkzaamheden bij Kummer & Herrman creëer ik ruimte voor inspiratie. Ik zie het als een tussenjaar waarin ik de toekomst zoveel mogelijk open wil laten en de maatschappij breder wil verkennen en onderzoeken hoe en waar ik nog meer een bijdrage kan leveren.”


Pastoe overgenomen door joint venture van Moooi en RSGA Design

Het iconische meubelmerk Pastoe is overgenomen door een joint venture tussen lifestylemerk Moooi en RSGA Design, bestaande uit Rietveld Originals, Spectrum, Gelderland en Atelier Artiforte. Moooi en RSGA Design zijn vastbesloten om het enorme potentieel van het merk en haar unieke collectie nieuw leven in te blazen onder hun gezamenlijke vlag, gevormd als de nieuwe entiteit Pastoe Furniture BV.

Foto: Pastoe lounge chairs

In de komende periode zal er intensief worden gewerkt aan het optimaliseren van de collectie en het herstarten van de productie in aangepaste vorm. De distributie zal plaatsvinden via de bestaande kanalen van zowel Moooi als RSGA Design. Deze samenwerking belooft een veelbelovende toekomst voor het erfgoed van Pastoe en haar liefhebbers wereldwijd.