#Nieuws

21.03.2024

PONT zoekt ontwerpers voor inkoopinnovatie

PONT zoekt ontwerpers voor een innovatieproject om overheidsinkopen toegankelijker te maken, waarbij ontwerpexpertise wordt ingezet voor maatschappelijke uitdagingen.


De Publieke Ontwerppraktijk (PONT) is op zoek naar een geschikte ontwerper, ontwerpbureau of consortium om een innovatieproject op te zetten dat inkopen toegankelijker maakt. Dit initiatief komt voort uit de toenemende behoefte van de overheid aan ontwerpende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Het huidige inkoopproces voor ontwerpende aanpakken binnen het publieke domein veroorzaakt vaak frustratie, waarbij verschillende logica’s botsen. PONT streeft ernaar om deze uitdagingen aan te pakken en de mogelijkheden binnen de bestaande kaders te verkennen.


Budget en deadline

De geselecteerde ontwerper of consortium wordt gevraagd om expertise in te zetten om het inkoopproces te verbeteren en de toegankelijkheid van ontwerpende aanpakken te vergroten. De opdracht, met een budget van maximaal €40.000 moet voor de zomer van 2024 worden afgerond.


Geïnteresseerd?

Geïnteresseerden kunnen hun interesse kenbaar maken door voor 2 april 2023 10.00 uur een e-mail te sturen naar johanneke@dutchdesignfoundation.com.