#Podcasts

01.05.2024

Designers write: Design & armoede

Aynouk Tan ondervraagt ontwerpers over hun vak aan de hand van korte essays die ze zelf geschreven hebben. Dit keer ontwerpers Anja Groten en Beatrijs van Hoof.


Wat is de relatie tussen armoede en design? Schrijvende ontwerpers Anja Groten en Beatrijs Van Hoof gingen daarover met elkaar het gesprek aan, begeleid door moderator Aynouk Tan. Ook schoven Heidi Martens en Guido Degraen aan als ervaringsdeskundigen op het gebied van armoede.


Sprekers

Anja Groten is een Duitse ontwerper, schrijver en docent gevestigd in Amsterdam. Ze werkt op het snijvlak van van digitale en fysieke media, design en kunsteducatie. In 2013 was ze medeoprichter van het collectief Hackers & Designers, dat activiteiten organiseert met de nadruk op praktijkgericht leren en samenwerkingentussen verschillende vakgebieden. Sinds 2019 leidt Anja de masteropleiding Design Department van het Sandberg Instituut Amsterdam. Lees hier haar essay.

Beatrijs Van Hoof is een ontwerper met Vlaamse roots die werkt in Nederland. Ze werkt als ontwerper bij ontwerpstudio Panton, die producten en diensten ontwikkelt voor zorg en gezondheid. Als ontwerper gelooft ze dat design een belangrijke bijdrage kan leveren aan het toegankelijker maken van gezondheidszorg voor alle doelgroepen, zo ook mensen in (kans)armoede. Lees hier haar essay.



Designers write is een initiatief van Designplatform Rotterdam en schrijver/filmmaker Joeri Pruys, en wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.