#Podcasts

03.04.2024

Designers Inc. met Dana Dijkgraaf

In de podcast Designers Inc. by BNO spreekt Roel Stavorinus ontwerpers over de zakelijke kant van het ontwerpvak. In deze aflevering: Dana Dijkgraaf.


Tekst door Sophie Tijssen

Fotograaf portretfoto: Masha Bakker


Dana Dijkgraaf is grafisch ontwerper en een visuele verhalenverteller, gevestigd in Arnhem. Haar werk kenmerkt zich door kleurrijke expressie, opvallende vormen en weldoordachte concepten. Het liefst werkt ze op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Achter haar sprankelende werk schuilt een bedachtzame ondernemer; balancerend tussen creativiteit en zakelijkheid. 

Fotografie: Elise Photography

Het merk Dana

Luister in deze podcast mee naar Dana, over haar voortdurende zoektocht naar profilering. Ontdek hoe zij haar werk, maar ook zichzelf beschouwt als essentieel onderdeel van het vertellen van een verhaal. 

Interessant is Dana's streven naar toekomstbestendigheid. Door het vinden van een balans tussen ratio en emotie, creatie en strategie. Ze kijkt met serieuze en zorgvuldige aandacht vooruit naar de toekomst. ‘‘Voor mij is ondernemen de vraag hoe je relevantie kan blijven waarborgen’’, legt Dana uit, ‘’… het betekent ook jezelf de ruimte gunnen om uit te proberen’’. 

Fotografie rechts: Masha Bakker

Op zoek naar bestendigheid

Roel vraagt haar waar ze de komende jaren naartoe wil, welke doelen ze binnen twee jaar wil bereiken en wat haar dromen en ambities zijn. Dana ontwikkelt zich voortdurend, maar heeft inmiddels ook vertrouwen in haar methodes, haar verwachtingen, het vinden van ideale opdrachtgevers, en hoe ze de randvoorwaarden voor een soepele samenwerking kan creëren. 

 Hoewel de ontwikkelingen op het gebied van AI voor spanning zorgen, gaat Dana ook deze uitdaging niet uit de weg. ‘‘Het is altijd spannend voor makers als er nieuwe technieken komen’’, zegt ze ‘‘maar het is ook fijn als het een beetje ongemakkelijk is.’’ 

Wil je meer weten over Dana Dijkgraaf en haar onderneming, beluister dan de podcast op Buzzsprout. En luister mee naar Dana, een ontwerper die feilloos weet vast te leggen wat de tijdgeest haar influistert. 

Foto: Ontwerp door Dana Dijkgraaf

Beluister de podcast


Meer informatie



Training Strategisch Brand Design

Wil je beter worden in het ontwerpen vanuit het perspectief van je opdrachtgever? Schrijf je dan in voor de training Strategisch Brand Design: Merk & Strategie op 24 april.


Deze training voorziet je o.a. van vaardigheden om merkvraagstukken aan te pakken, het vinden van overtuigende argumenten om je ontwerpkeuzes te ondersteunen, en het ontwikkelen van de capaciteit om een volwaardige gesprekspartner te worden voor je opdrachtgever.

 


In Designers Inc. praat Roel Stavorinus met ontwerpers over de zakelijke kant van het ontwerpvak, over hun samenwerking met opdrachtgevers of elkaar, over strategie, ontwikkeling en groei en over hun eigen positionering en zichtbaarheid.


Designers Inc. is een initiatief van Roel Stavorinus en de BNO. De podcast wordt mede mogelijk gemaakt door het Pictoright Fonds en Roland Geelen.


Illustratie: Rob en Robin.