#Artikelen

18.04.2024

Arian Brekveld in Milano

De BNO volgt leden die hun nieuwe werk presenteren tijdens de Milaan Design Week 2024, in drie stappen. Dit keer Arian Brekveld tijdens zijn expositie in Milaan.


Tekst door Pascale Kos en Sophie Tijssen | Fotografie: Sophie Tijssen


Eén ontwerper, een ontwerpduo en een gelegenheidstrio ontwerpers presenteren in het hart van Milaan. De BNO volgt de ontwerpers Arian Brekveld, Rive Roshan en Simone Post, Elvis Wesley en Adrianus Kundert in hun voorbereiding, ieder op een andere locatie tijdens de Milaan Design Week, en reflecteert samen met hen na afloop.


We spreken Arian Brekveld op dinsdagmiddag in het Palazzo dei Giureconsulti, waar het druk is. Bij de opening voor het grote publiek om 11.00 uur die ochtend stond er direct een rij voor de deur. Op de eerste verdieping, in een zonovergoten ruimte, staat de Mazzo Blue Collection van Arian naast de keramische wandpanelen van Bert Timmermans, die ook in samenwerking met Royal Delft zijn gemaakt. 

Doordat Royal Delft de logistieke organisatie regelde, verliep Arian’s reis ontspannen. Eenmaal aangekomen in Milaan ontstond er echter een lichte spanning. Arian vertelt: “Ik heb de vazen pas in Milaan uitgepakt, daarvoor had ik er alleen stukjes van gezien. Dat was dus best een spannend moment. Er is een leuk filmpje gemaakt waarin je mij de vazen ziet uitpakken en kritisch met mijn vinger tegen de vazen ziet tikken. Wat jullie nu zien, is echt de eerste oplage.” 

Foto: Mazzo Blue Collection, Arian Brekveld en Royal Delft

Tijdens het interview is een fotograaf druk bezig met het vastleggen van het werk, dus moeten we af en toe even aan de kant gaan. Arian neemt alle tijd om ons de prachtige collectie te tonen en erover te vertellen. Hij is blij met de nieuw gekozen kleuren,  de afwerking van de vazen en de handbeschilderde bloemmotieven. “Ik vraag nogal wat aan een merk dat zijn hele bestaan ontleed aan puur blauw en wit, om dan ook een rode en een grijsbruine vaas te introduceren.

De nieuw gekozen kleuren combineren gelukkig heel natuurlijk met het traditionele Delfts Blauwe handschilderwerk”, vertelt Arian. Er zijn nog maar een paar kleine details die hij wil aanpassen, maar de verkoop kan van start gaan. Ook is hij tevreden over de samenwerking met Royal Delft. Alles is ontspannen verlopen en Arian is niet alleen erg betrokken bij het maakproces, maar ook bij de presentatie in het Palazzo.


Masterly

Bij Masterly is de aanloop groot en Arian zal dan ook veel in de buurt van zijn werk te vinden zijn. Voorafgaand aan de Salone heeft Arian wel een aankondiging uitgestuurd, maar niet specifiek mensen uitgenodigd. We vragen of dat ene grote buitenlandse merk al langs is geweest, dat Arian zo graag aan zijn portfolio zou willen toevoegen. Dat is nog niet het geval, maar het is ook pas dinsdag als we Arian spreken.

Foto links: Palazzo dei Giureconsulti, Masterly | Foto rechts: Mazzo Blue Collection, Arian Brekveld en Royal Delft

Bovendien vindt Arian het bijzonder om in Milaan de eindgebruikers van zijn producten te spreken: “Die interactie heb ik maar op weinig gelegenheden en dat kan hier wel.” Naast het voeren van vele gesprekken, maakt Arian ook nog tijd vrij om ander werk te bekijken: “Ik kijk er echt naar uit om rond te lopen in Milaan en het werk van collega’s te zien. Waarschijnlijk ga ik dat tegen het einde van de week doen.”