Dd Yearbook

Ons jaarlijkse jaarboek, gratis voor leden


Dutch designers Yearbook 2021 schetst het afgelopen designjaar en kijkt naar de spreekwoordelijke stip op de horizon: van prijswinnend design tot beeldbepalende ontwerpers. Het boek geeft een openhartige inkijk in wat zij denken en maken.

Foto: Dd Yearbook 2021

Dd Yearbook 2021

Dutch designers staan wereldwijd bekend om hun originaliteit en veelzijdigheid, en manifesteren zich steeds vaker ook als sociaal werkers, verhalenvertellers, activisten of performers; het vak trekt zich weinig aan van grenzen. Design is overal en de wereld lijkt maakbaar. Echter, het afgelopen jaar heeft ons geleerd dat die maakbaarheid relatief is. 

Klimaatverandering, onze grootste bedreiging, sprak wereldwijd en letterlijk via de elementen: water stroomde overvloedig, lucht bleef vervuild, aarde verarmde en vuur verzengde. Hoe zien we de wereld van morgen en hoe kunnen ontwerpers bijdragen aan antwoorden op de urgente maatschappelijke, economische en ecologische uitdagingen waar de wereld mee geconfronteerd wordt?  

Foto: Dd Yearbook 2021

Dd Yearbook 'Horizons' beschrijft het designjaar 2021 en kijkt vooruit naar de spreekwoordelijke stip op de horizon. Of liever: horizonnen, te ver om scherp te zien, of juist helder en ogenschijnlijk dichtbij. Het boek geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken: via essays van Jeroen van Erp en Praveen Sewgobind, verrassend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnende designcases, het ontwikkelingstraject Driving Dutch Design, en interviews met o.a. Kossmanndejong (World Expo Dubai 2021), duurzaamheidspioniers Babette en Rick Porcelijn, gamechanging fashionlabel BYBORRE, Ludwig Volbeda (Gouden Penseel 2021) en activistisch ontwerper Ruben Pater. We kunnen door naar 2022. En verder.

Foto: Spread Dd Yearbook 2021

Dit boek is een initiatief en productie van de BNO, en wordt uitgegeven in samenwerking met nai010 uitgevers. Dutch designers Yearbook wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Het boek is vanaf 11 december verkrijgbaar in de boekhandel en online via onderstaande link en nai010.com. Ook zal de inhoud van het Dd Yearbook centraal staan tijdens Design Digger Live in Pakhuis de Zwijger op 25 januari 2022. 


Bestellen

Dd Yearbook wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Niet-leden kunnen het boek bestellen voor 29,95 euro (incl. verzendkosten, factuur en BTW).


Dd Yearbook 29,95 euro | Nederlands/Engels | ISBN 978-94-6208-657-9

Dd Yearbook e-book 19,95 euro | ISBN 978-94-6208-658-6Dd Yearbook 2020

Dd Yearbook 2020 beschrijft het designjaar 2020 en kijkt vooruit. Het boek geeft een openhartige inkijk in wat designers nu denken en maken: via essays en interviews, opvallend eindexamenwerk van Nederlandse ontwerpopleidingen, prijswinnend werk en portretten van beeldbepalende designhelden. 

Foto:  Dd Yearbook 2020

Met: de wereld van A/BZ, Accenture Interactive, AKQA, Amanda Pinatih, Anouk Beckers, Christien Meindertsma, Dietwee, DOGMA, Edgar Walthert, Ex Interiors, Linda Willemszoon, Link Design, Milc, Nicole Uniquole, Overtreders W, Studio Lennarts & De Bruijn, Studio Soethoudt, Thom Bindels, Van Eijk & Van der Lubbe, Vincent de Boer, Ward Goes en Zuiderlicht.


Bestellen

Dd Yearbook wordt kosteloos verspreid onder ontwerpers en bureaus die zijn aangesloten bij de BNO. Niet-leden kunnen het boek bestellen voor 29,95 euro (incl. verzendkosten, factuur en BTW).


Dd Yearbook 29,95 euro | Nederlands/Engels | ISBN 978-94-6208-625-8