#Artikelen

25.10.2021

Dutch Design Week Blog #7

Alles zien en meemaken van de Dutch Design Week is onmogelijk. Viveka van de Vliet licht daarom elke dag een of meer highlights voor ons uit. Deel 7: I Hear What You're Seeing.


I Hear What You're Seeing

Op een nieuwe locatie in Eindhoven, in hotel Pullman, vindt Driving Dutch Design dit jaar haar plek. Met genoeg ruimte voor 'I Hear What You're Seeing', de expositie van de twintig drivers inclusief een shop en een professionele studio waar ze onder andere podcasts opnemen. 

De individuele expertise heeft meerwaarde voor de hele groep. Zo zijn er filmmakers onder de drivers (Edward van Dongen en Jack Westerlaken van studio New West) en grafisch vormgevers die alle visuele uitingen verzorgen (Djenné Fila en Asja Keeman).

Odoo CMS - een grote afbeelding

Illustratie 'Mieren toen rups', Djenné Fila

Voor wie het niet weet: Driving Dutch Design (DDD) is het professionaliserings- en netwerkprogramma van ABN AMRO, Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Dutch Design Foundation (DDF) dat een groep geselecteerde ontwerpers op weg helpt in de wereld van het creatief ondernemerschap. In de aanloop naar DDW hebben zij negen maanden een intensief traject gevolgd met masterclasses en begeleiding van coaches en dit is het voorlopige resultaat van hun inspanningen.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Wanneer we opgroeien, Asja Keeman

Diverser tref je het bijna niet in één expositie tijdens DDW: er is het EHBV-loket van Fides Lapidaire - Eerste Hulp bij Vraagstukken, tot grafisch ontwerper Asja Keeman, die zich richt op sociaal-maatschappelijk relevante vraagstukken. Ze maakte een vijftal podcasts met uiteenlopende studio’s, platforms en zzp’ers uit het ontwerpveld en bevroeg hen over ontwerpkeuzes op het gebied van onder andere inclusiviteit. 


Grondstoffencodicil

Tessa Petrusa maakt van een persoonlijke gebeurtenis - de hersenbloeding van haar moeder- een haast poëtische expositie van röntgenfoto’s van mensen uit haar omgeving die door een ongeluk of ziekte metalen platen en nietjes als implantaten in het lichaam dragen en printte dat op textiel.

You Will Be Reincarnated, Tessa Petrusa

Moon Daisy

Ruimtelijk ontwerper Geert Snijders gaat na DDW proactief de markt op. Wat hij allemaal doet verbeeldt hij in een aantal grote foto’s van zijn opdrachten: een kleine bloemenwinkel die hij transformeerde tot een onderscheidende, chic ogende winkel en een opdracht voor een event in de kapel van een kerk waarvoor hij de bewegwijzering – een bordje met pijl - naar zijn hand zette. Hij creëerde een rode loper van licht dat als confetti over het pad is uitgestrooid.

Odoo CMS - een grote afbeelding

Moon Daisy, Geert Snijders