#Artikelen

26.05.2021

Extravet #12

Vermogen uitgedrukt in pixels, een jaloersmakende visual identity van Le Fanfare en een te gekke parallax tool. Jeroen Disch schrijft in zijn column Extravet over de dingen die hem de afgelopen maand zijn opgevallen.


Must read

Beeld: Matt Korostoff

Ik ben een absolute sucker voor datavisualisaties die met eenvoudige middelen een maximaal inzicht brengen. Het visualiseert het vermogen van Jeff Bezos – de rijkste persoon op aarde – door pixels te stapelen. Eén pixel is $1.000. Het gemiddelde inkomen van een Amerikaans gezin komt neer op 68 pixels. 

Een miljonair bezit een blokje van 1.000 pixels. Een miljardair is duizend keer groter. En het vermogen van 185 miljard Dollar van ons Jeffke? Check de website en blijf scrollen!


Must see

Het Echte Werk ontwikkelde een jaloersmakende visual identity voor kinderwinkel Le Fanfare. De typografie bestaat uit de Beastly van Oh No Type en details uit de letters worden gebruikt als grafische elementen en voor vrolijke characters. Wat een feest. 🤩

Odoo CMS - een grote afbeelding

Beeld: Het Echte Werk


Must use

Float is een parallax tool die er te gek uitziet. Nu nog goeie toepassingen.

Beeld: Matt Korostoff


Jeroen Disch is design director bij digitaal ontwerpbureau Bravoure. Daarvoor was hij design lead bij GRRR, ontwerper bij Lava en Edenspiekermann. Hij geeft geregeld gastlessen, is mentor bij de BNO en schrijft een nieuwsbrief over digital design: Halfvet.