#Artikelen

17.04.2019

Nieuwe focus voor Proper

Lange tijd waren Anke en Martine ondernemer tegen wil en dank. Maar het gaat goed met de zaken. Zo goed dat de behoefte aan duidelijkheid en meer structuur groeide.


Anke Viersma en Martine van der Horst zijn 17 jaar geleden Proper gestart vanuit een gedeelde passie voor creatie. Proper ontwerpt meubels en interieurs voor grachtenpanden, showrooms en rijtjeshuizen.

Lange tijd waren Anke en Martine ondernemer tegen wil en dank. Maar het gaat goed met de zaken. Zo goed dat de behoefte aan duidelijkheid en meer structuur groeide. 

Hoe pak je dat aan als je vooral gewend bent een intuïtieve koers te varen?

Odoo CMS - een grote afbeelding

Anke ontdekte dat het leuk was om te leren ondernemen tijdens een BNO-training rondom ondernemerschap. Samen besloten ze te onderzoeken hoe ze Proper beter konden organiseren rond de steeds grotere opdrachten die ze kregen. Ze kozen onder andere voor een mentorgesprek met Peggy van Sebillen, managing director van Zuiderlicht. Dat gesprek was een echte eyeopener. "Peggy luisterde aandachtig en stelde de juiste vragen. Haar adviezen waren bedachtzaam, weloverwogen én spot on!", aldus Anke.

Tijdens het gesprek overtuigde ze Martine en Anke ervan dat ze Proper niet helemaal opnieuw hoefden uit te vinden, maar geleidelijk de focus moesten zien te verleggen. Zo konden ze geleidelijk nieuwe manieren van werken verkennen bij projecten die steeds complexer werden. 

Dat haalde de druk eraf. Grote veranderingen ontstaan door kleine stapjes te maken, door dicht bij jezelf te blijven en gebruik te maken van je eigen netwerk. Voor opdrachtgevers uit het verleden ziet Peggy ook een rol bij het krijgen van gewenste nieuwe opdrachten. Verder wordt er gewerkt aan een nieuwsbrief.

Super gemotiveerd zijn Anke en Martine nu aan de slag met alle adviezen. Ze vonden de ervaring zeer waardevol en willen in de toekomst vaker in gesprek met één van de mentoren van de BNO.


Ben jij BNO-lid en zie je wat in een gesprek met een mentor? Een aantal ontwerpers binnen ons collectief is beschikbaar als mentor om kennis en ervaring met jou te delen. Dat gaat met gesloten beurzen en kost je dus niets. Kijk voor meer informatie bij BNO Mentoring.