#Artikelen

02.05.2022

Welkom Aniek Bartels

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer illustrator Aniek Bartels.


Naam: Aniek Bartels
Naam studio: Aniek Bartels
Leeftijd: 33
Disciplines: illustratie


Waar werk je momenteel aan?

“Een van de leukste projecten waar ik momenteel aan werk is een kinderboek in samenwerking met schrijfster Susanne Roos en Uitgeverij Volt. Ook ben ik bezig met de illustraties voor een onlineprogramma dat zich richt op het slaapritueel voor kinderen, in samenwerking met The Bliss Project.

Beeld: Bliss Kids kaarten voor The Bliss Project | Illustraties: Aniek Bartels

Waar ben je het meest trots op? 

“Ik ben heel erg trots dat ik als freelance illustrator kan werken, een droom die ik van kinds af aan al heb. Maar naast deze droom die uitgekomen is ben ik ook trots op een van de projecten waar ik vorig jaar aan heb gewerkt: ‘The Bliss Kids’ kaarten. Samen met The Bliss Project heb ik gewerkt aan een kaartenset die kinderen leert omgaan met emoties en het creëren van een positief zelfbeeld bevordert. Ik vond dit een heel mooi doel en ben blij dat ik daaraan heb mogen bijdragen.”

Beeld: Bever voor Wilder Ones | Illustratie: Aniek Bartels

Hoe heb je ons gevonden? 

“Ik raakte een beetje overdonderd door een lange overeenkomst die ik ontving voor een interessante potentiële samenwerking. Eerder las ik deze documenten altijd zelf in de hoop alles goed te hebben begrepen. Maar daar gaat zoveel tijd in zitten. Ik herinnerde me toen de BNO, waar vaak over werd verteld tijdens mijn studie op de Willem de Kooning Academy.”


Wat kunnen we op dit moment voor je betekenen? 

“De BNO kon mij meteen helpen met deze overeenkomsten. Maar ook heb ik met de zakelijk adviseur van BNO kunnen sparren over het verder professionaliseren van mijn onderneming.”

Beeld: Pink Panther illustratie, eigen werk Aniek Bartels | Illustratie: Aniek Bartels 

Waar kunnen we je binnenkort zien? 

“Naast het leuke kinderboek dat dit jaar gelanceerd gaat worden ben ik ook druk bezig met het opzetten van een aantal workshops samen met het Engelse merk ‘The Elephant Academy’. Via dit platform kun je online workshops volgen waarin ik leuke en wetenswaardige illustratie technieken doceer.”