#Artikelen

07.02.2024

Welkom Brandlos

Een interview met nieuw BNO-lid Jasper Vogten, eigenaar van het branding bureau Brandlos. Over zijn recente verhuizing naar Sittard, de waarde van rust, en waarom hij lid werd van de BNO.


Naam: Jasper Vogten

Naam studio: Brandlos

Leeftijd: 33

Disciplines: branding, grafisch ontwerp, illustratie en animatie


Waar werk je momenteel aan?

Samen met mijn team werk ik voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers. Van cocktailbars, telecombedrijven, zorginstellingen en restaurants tot start-ups en fuckups. Alles kan, en dat maakt ons werk ook zo leuk. Op dit moment ben ik bezig met het voorbereiden van een pitch voor een orthopedisch centrum gespecialiseerd in heup- en knieslijtage. Deze opdracht omvat het complete plaatje: onderzoek, conceptontwikkeling, strategie en design. Op dit moment zijn wij samen met de klant op zoek naar een unieke visuele identiteit.

Foto: Branding van Brandlos

Waar ben je het meest trots op? 

Ik ben er trots op dat ik mijn eigen pad heb bewandeld, en dat mensen Brandlos nu weten te vinden vanwege onze stijl en werkwijze. Dat is leuk - en al helemaal als ik zie dat onze opdrachtgevers vervolgens een enorme groei doormaken. Dan durf ik stiekem te zeggen dat ik daar een steentje aan heb bijgedragen.

Verder ben ik er trots op dat ik ben gegroeid van de kleuter die harken tekende in plaats van handen, tot de eigenaar van een volwaardige branding bureau. Onlangs zijn we verhuisd naar een nieuw kantoor in Sittard, een inspirerende locatie met ruime parkeergelegenheid. Wat het ideaal maakt voor klanten uit heel het land om ons te bezoeken. Je ben dus van harte welkom ;-). 

Foto: Illustraties door Brandlos

Hoe heb je de BNO gevonden?

Afgelopen jaar was het tijd om het team van Brandlos uit te breiden. Toen liepen we tegen kwesties aan waarbij enige hulp en advies gewenst was, en daarmee kwam ik uit bij de BNO. Jullie bieden professionele juridische en zakelijke ondersteuning, waardoor ik nu alles tot in detail goed geregeld heb.

 
 

 

Wat is het eerste wat we voor je kunnen betekenen? 

In eerste instantie ben ik lid geworden voor het advies, de vele voorbeelddocumenten en de downloads. Maar na mijn inschrijving ontdekte ik hoe veel meer de BNO aanbiedt, dus daar ga ik zeker gebruik van maken. Verder kijk ik ernaar uit om onderdeel uit te maken van een community van medeontwerpers, en mijn kennis en kunde op peil te houden door middel van trainingen of cursussen.


Waar kunnen we je binnenkort zien?

Hopelijk zie je binnenkort veel van ons in Limburg. Veel ontwerpers zijn vertrokken uit de provincie, omdat de ontwerpsector simpelweg meer leeft in de randstad en andere delen van het land. Desondanks wil ik mij met Brandlos juist vestigen op een plek vol potentie. Ik wil laten zien dat we als ontwerpers in het zuiden niet het ondergeschoven kindje zijn, en onderdoen voor anderen. De rust in Limburg biedt juist ruimte voor creativiteit!