#Artikelen

12.05.2023

Welkom Design by Toko!

Een rubriek waarin wij een nieuw BNO-lid interviewen. Dit keer multidisciplinair ontwerpbureau Design by Toko.


Naam: Eva Dijkstra / Michael Lugmayr

Naam studio: Design by Toko

Discipline(s): grafisch / communicatie

Link website: https://designbytoko.com

Link social Media: @designbytoko


Waar werken jullie momenteel aan?

“Momenteel werken wij aan de re-branding van een grote internationale piano competitie met een spectaculaire finale in het Sydney Opera House. Een website en huisstijl voor drie architectuur studio's waarvan één in Nederland en twee in Australië. Een hospitality project in Austin, Texas. Een koffietafelboek voor Lendlease met een prachtig project door Renzo Piano Building Workshop. Een groot openbaar kunstproject in Bondi, Sydney, dat in oktober geïnstalleerd wordt en diverse andere projecten. All hands on deck dus.”

Foto: boekontwerp White Rabbit Gallery

Waar zijn jullie het meest trots op?

“Mooie vraag. Zijn het onze veelzijdige projecten, is het de realisatie van een avontuurlijke visie, de internationale appreciatie, of is het de onstilbare ambitie die ons blijft voortstuwen? Het appreciëren van je eigen werk is lastig. We blijven ons werk dan ook kritisch beschouwen, maar een beetje trots zijn we zeker.

Foto: Studio Design by Toko

Trots zijn we op de realisatie van onze visie om ambitie en lifestyle te combineren met als resultaat inspirerende internationale avonturen en dito opdrachtgevers. Maar we zijn vooral trots op de opdrachtgevers die ons de mogelijkheid geven om bijzonder projecten te realiseren en onze creatieve passie blijven aanwakkeren.”


Hoe hebben jullie de BNO gevonden?

“De academie attendeerde ons op de BNO en andere relevante organisaties. Verder zijn wij, in een ver verleden, reeds lid geweest.”

Foto: hoesontwerp Chronoception album 

Wat is het eerste wat we voor jullie kunnen betekenen?

“Het is fijn om met like-minded ontwerpers een platform te delen dat informeert, adviseert en ondersteunt. Verder hopen wij contacten te kunnen leggen zowel sociaal als professioneel.” 

Foto: bewegwijzering Summit Properties Japan